Råd til 4x8 belægning

Hej

Jeg pønser på en 4x8 meter terrasse med beton belægning.

Men, mangler gode råd til at sikre ens fald - har ikke lige en 5000 kr rotor laser, men er der andre cowboytricks til at undgå 1000 snore ind over arealet (udover kantsnorene)

Og, til afretning på 4 meter ledden, kan en - ligger ikke inde med så lange vandrør og tænkte om en 40mm gulvstrøv kunne bruges?

Vh, Silas

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Du kan begynde med at sætte højdeafmærkning af, hvor faldet skal begynde. Derefter afsætter du højden på den side, som skal være lavest. Når du så har de to højder, kan du trække snore i længderetningen. Ind i mellem kan du så trække en eller to snore alt afhængig af retskinner og bræt til at trække af med. Du kan måske godt bruge gulvstrøerne, men de giver jo nogle store render, som skal fyldes op. 6 m galvanisere stålrør delt i to gange 3m. er bedre.


fase

Alt kan bruges til at rette af med. Det eneste krav er at det er lige. Et bræt, vandrør, T jern, 50x50 alu firkantprofil. 

Når du har kantsnoren i den ene side lægges der en flise ned for hver lidt under 2 m under denne. Hvis du har 2 m. afrette skinne.  Du behøver kun at lave de 2 første meter på engang.  De lægges med korrekt højde+ din 40 mm  op til snoren. De bruges så til støtte for vaterpas så du kan vater ud til midten ( 2 m.)  på stykket hvor du lægger endnu en flise, men med 20 mm under vaterpas. Så får du 1 cm fald / m. Du vater videre til næste kant på smme måde. 

Så tager du de 3 fliser op, og skraber sand væk i godt og vel en bredde så din gulvstrø kan ligge der. De 3 sandpunkter skal du bruge til at rette af ned til, Gulvstrø lægges ned og stødes til med sand ind på siderne. Det gentages 1,8-2 m væk. 

Nu har du gulvstrø i den korrekte højde og kan rette af imellem dem. nr. 2 bliver liggende medens den 1. flyttes hen på 3. pladsen. 

Når den 1. er trukket op fyldes renden med sand som du tramper med foden. Bagsiden af en bred rive f.eks. bruges til at rette det lille stykke af med. (eller et bræt skruet vinkelret på enden af 1 lægte. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Jeg takker :-)

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis