Emhætte udtræk

Hej.

Har bygget nyt køkken og i den forbindelse selvfølgelig også monteret en emhætte.

Emhætten sidder lige under en aftrækskanal som er i huset og som jeg vil bruge.

Har købt isoleret flexslange som skal op igennem aftrækskanalen og her kommer mit spørgsmål:

Hvordan får jeg nemmest flexslangen op igennem kanalen?

Mvh. Allan 

7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Nu skriver du ikke lige hvilken kanal det er, og hvilket hus.

Hvis det er etagebyggeri er der nogle steder restriktioner på hvad der må føres til de gamle kanaler - check det lige hvis det er sådan du bor.

Hvis det er eget hus, hvordan ser din kanal så ud i tværsnit? kvadratisk, rektangulær, rund? Mange steder er aftræk lavet af eternit - eks i 15*15 cm. Til disse kan du hos eks DUKA købe overgangstykker som splejser rund flexslange til firkantrør. Alternativt kan du fjerne det gamle rør hele vejen op til taghætten og så sætte koplingen på dér. Under alle omstændig heder skal røret på det uisolerede loft isoleres sådan at du ikke får alt din em ned i køkkenet igen - blot som vand kondenseret på det holde rør i loftet.

/S

Havde bare fået forståelsen af at der skulle et isoleret rør/slange til sådan at der ikke kan dannes kondens i det stykke der går igennem det kolde loft

Du kan isolere den nuværende kanal på loftet, hvis den ikke allerede er det. Det gøres nemt med en rulle rockwool og noget ståltråd og tape.


Elektronikteknikeren
Annonce

Som Gregeren siger, eller væk med den gamle kanal og så isoleret flexslange hele vejen op til udluftningshætten - det andet bliver noget biks da hullet i 15x15 røret er mindre end din diameter på flexslangen.

DUKA har en fin instruks til gør-det-selv

https://dukaventilation.dk/film-inf...ation.aspx

Du kan selvfølgelig bruge alle mulige andre produkter, men hér er principperne vist udemærket


Isoleret eller ej, flexslanger er ikke egnet til andet end som flexibel tilslutning. Længere stykker tager simpelthen alt for meget kraft ud ventilatoren, grundet den riflede overflade indvendigt.

Prøvede en gang at koble ti meter slange til en gammel emhætte, til at trække støv ud ved rillefræsning. Men selv på fuld knald kom der for enden af slange næsten ikke luft nok til blæse en tændstikker ud. Men med et par længder kloakrør istedet var det pludselig helt anderledes.


 Topmålet af dovenskab er at gøre det rigtigt første gang

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis