Fugtig skorsten

Hej alle.

Jeg har en 6 m. høj muret skorsten, hvor der er begyndt at trække gulligt fugt ud igennem puds, spartel, væv og maling. Det mærkelige er, at det kun er lige der hvor røgrøret fra oliefyret går ind i skorstenen. Har nogle af jer erfaring med dette? 


Stig
Elektriker
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Det ligner jo løbesod. Uden at vide så meget om det, kan det skyldes, at dit oliefyr kun lukker relativt kold røg ud, som kondenserer og bliver til tjære/løbesod i skorstenen - Nyere kondenserende oliefyr bruger jo røgen til at opvarme vandet med, og har derfor lavere udgangstemperatur.


Mvh Troels

Enig med TRRA. Du hvis du har en skorsten med stor lysåbning - eks 20x20 cm så kan det meget vel være årsagen. Du kan få hjælp af skorstensfejeren til at vurdere det.

Hvis der er tale om løbesod, så har du muligheden for at få isat isokern eller evt et helt lille stålrør inde i den murede skorsten.

Med isokern burde du være i stand til at få andre enheder koplet på - eks brændeovn - men det kender skorstensfejeren de specifikke retningslinier for.

Hvis fejeren anbefaler isoker el lign, så bør du lige see om ikke du skal indhente et par tilbud - fejerens er ikke altid de billigste.

/S

LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her

Løbesod kan give de farlige skorstensbrande , så få hurtigt muligt en skorstensfejer til at kigge  på det..................


Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............

Og for at få bugt med udtrængende løbesod, kapslede man det inde med ko-lort (i gl. dage). 

Det er ikke et kondenserende oliefyr, men derimod en gammel hund...



Stig
Elektriker

Det er nu glanssod der giver skorstensbrande. Det er ophobet sod fra fastbrændselsfyr. Løbesod er vand der blandes med sod og så kan trænge ud igennem murværket. Det kan så være kondensvand men det  kan skyldes at din skorstens overligger er revnet eller nedbrudt. Det sker ikke sjældent. 

Jeg havde problemet igennem nogen år, og kunne ikke finde utætheder ved taget. Indtil en gammel murer fortalte mig at overliggere i en periode blev støbt i Leca. Det er et dejlig let materiale at bære op  på taget, men det har kun en meget tynd skal cement. Igennem årene bliver det nedbrudt af den svovlsyre der opstår ved olieforbrænding. Så er der frit gennemstrømning af regnvand igennem skorstenes murværk.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også