Overfladebehandling af sokkel

I foråret/sommers købte jeg noget trætjære og fedtede soklen over hvor der har været lavet reparationer. Det blev pænt sort og blankt og ikke mat som den asfalt tidligere ejer har brugt. Men nu har regnen vasket tjæren af. Bør det ikke kunne holde længere? Eller har man brugt noget andet end tjære i gamle dage?


 

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Vedhæftede filer:

 

Trætjære er lavet af træ OG beregnet til træ - Du forveksler det nok med det nogen kalder sokkeltjære men som er et olie/kul baseret produkt baseret på bitumen. Mur- og Sokkelasfalt, bygningsasfalt. Vær opmærksom på, hvorvidt det er et hensigtsmæssigt produkt til din kampestenssokkel, eftersom bitumen er 100% vandtæt og kan skabe fugtophobning inde i din mørtel. Du har formentligt ikke speciel god udluftning/drænering i en gammel sokkel.


Mvh Troels

Ja, måske forveksler jeg det. Men udluftning er der kun et sted i soklen via en lille rist. Ved ikke om der har været flere. Men vil altså helst bruge nogen der er diffusionsåbent. I hvert fald de steder, hvor der er brugt kalkmørtel i soklen.


 

Så er det letteste/bedste vist en silikat- eller silikonebaseret maling. DU kan også bruge cempexo, men det er noget mere besværligt at anvende.


Mvh Troels

Ok tak. Vil prøve at spørge efter det i byggemarkedet.


 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også