Sprækker i fyretræsgulv

Håber nogen kan hjælpe med lidt info :)

Ønsker at "lave" mit fyrretræsgulv. Min ide var at få en gulvmand til at slibe gulvet, herefter fylde det med filler, og til sidst ludbehandle og afslutte med en form for "hvidpigmetering".

Er der nogle der har erfaring med filler på denne måde? Bliver det godt, er det pænt, holder det mv.?
https://www.youtube.com/watch?v=tlurayE0FvU
https://www.youtube.com/watch?v=0yJTStGrjEY

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Billedet af gulvet

Velkommen til   
Træ har den egenskab at det bevæger sig, alt afhængigt af luftfugtighed og temperatur.
Og dine gulvbrædder vil udvidde sig på tværs, mere end på langs, for det er træet natur.
Om vinteren hvor der er godt varmt indenfor, samtidigt med at luftfugtigheden er lav, vil træet trække sig sammen og give revner (det er derfor der fer og not i brædderne). Omvendt om sommeren hvor der typisk er højere luftfugtighed, vil brædderne "svulme" op og fylde mere af revnen ud.

Ved at fylde revnen, kræves det at du fylder den med noget der kan bevæge sig ala gummi/silikone fuge, men disse produkter tager ikke i mod farve/sæbe/lud, hvilket betyder at der bliver "striber" på dit gulv(det udnytter man i skibsgulve, der var populære for år tilbage).
Vælger du en hård fuge, vil den enten revne eller gulvet bliver bulet, da det så ikke har plads til at arbejde  
Det er også den typiske fejl man ser når folk lægger et klikgulv... de glemmer at der skal være plads til at gulvet kan udvidde sig (1-2 cm hele vejen rundt, som bliver skjult af fodpaneler), og så ender man med et bakkelandskab i stuen...  

Prøv at måle bredden på en revne et givent sted. Så lukker du for varmen, og åbner alle vinduer og venter et døgn, og så måler du igen revnen det samme sted, så vil du opdage at træet har bevæget sig.  


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...

Er der andre der kan hjælpe som har erfaring med ovenstående?

Du kan kun gøre 1 ting hvis du vil have lukket de revner/samlinger, det er af lægge en fuge i der er beregnet til formålet, altså en gummifuge, og hvis du ønsker det ludbehandlet, og efterbehandlet, med sæbe eller olie, så findes der en gummifuge der har farven som hvidpigmenteret eg, det er det der kommer nærmest, ellers er det kun kontrast farver, som sort og mørkebrun.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis