Efterbehandle med Faxe gulvsæbe eller sæbespåner?

Hej i forummet

Jeg får slebet mine gulve efter nytår, og vil derefter selv lud/sæbebehandle dem. Tanken er først at give dem en gang lud med hvidpigmentering og derefter sæbe. 

Men, i det ene byggemarked blev jeg anbefalet sæbespåner. Så det købte jeg. I det andet byggemarked anbefalede de flydende gulvsæbe fra Faxe. Det skal så blandes op i forskellige forhold. Første gang 1:5, 1:10 og 1:20. Argumentet for gulvsæbe var, at det 1) var nemmere og at 2) det er et specialiseret produkt der giver større pleje til gulvene. 

Bum. Jeg har altid tænkt sæbespåner, men synes der var noget fornuftigt i det ang gulvsæbe. 

Har I nogle erfaringer eller råd angående det? Jeg kan finde mange snakke om brun sæbe vs sæbespåner, men ikke dette. 

Godt nytår til alle :) 

Vh Bodil

2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Brun sæbe og sæbespåner er stort set det samme, i hvert faldet i min verden, og begge dele er gode "produkter" til behandling af rå træ-gulve.

Dog skal man have i baghovedet, at denne type "behandling" kræver meget arbejde i form af hyppig gulvvask med netop denne type behandling, for at opnå en fornuftig beskyttelse af træet. Dette gør sig gældende underordnet hvor vidt man vælger et faxe produkt eller et "almindeligt" sæbe produkt.

Indlednings vist snakkes der om daglig gulvvask, men efter et par uger kan du reducere til hver anden-tredie dag, og efter et par måneder, så er det på uge basis. Først efter et halvt til helt år, afhængig af graden af belastning på gulvet, er gulvet ordentligt "forseglet", og du kan gå ned på 2-4 ugers interval, igen afhængigt af hvor mange og hvordan man går på gulvet.


Om det ene produkt er bedre end det andet kan man altid argumenterer. Personligt er jeg tilhænger af hhv. brun sæbe/sæbe spåner, da man ikke er bundet til ét konkret produkt/en producent, men kan vælge bredt mellem dette "gængse produkt", hvor med Faxe sæben så skal du blive ved med deres produkt ind til gulvet slibes igen til en ny behandlings form.

Hvilket hvid-pigmenterings produkt der er bedst skal jeg heller ikke svare for, andet end jeg personligt syn's det gør det endnu sværrer at holde gulvet rent og pænt, og ikke mindst ensformigt farvet, sammenlignet med "kun sæbe behandlet".


 

Ok, så i bund og grund er det samme resultat og styrke, uanset om men bruger flydende gulvsæbe eller sæbespåner. Jeg var bekymret for, om den flydende gulvsæbe ville mætte træet nok og give den der styrke, som det skal. 

Er egentlig i det med det hvidvaskede. Mine gulve er bare meget gule, også når de er slebet, og lejligheden er lille og ikke den lyseste. Så tænkte at give det et enkelt lag, og så fremover kun bruge natursæbe uden pigment. Dvs ikke fuld-hvidmætte det. Er målet i hvertfald  

Tusind tak for dit svar. 

Vh Bodil

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis