Nyt tag - søger råd og andres erfaring

Vi skal i 2018 have udskiftet vores 45 år gamle betontag, da det desværre er utæt over det meste af tagfladen.

Jeg har ikke erfaring med større entrepriser som denne, men tænker at der måske var nogle herinde som har været det igennem og som kan give et par råd.

Planen er at udskiftet til et nyt betontag med undertag og få opsat zinktagrender, samt skift af træværk i gavle.

Bør man hyre en uvildig byggesagkyndig til at eftergå taget efter udskiftning? 

Er det bedre at vælge tegl? Jeg tænker både på holdbarhed, samt æstetik ift. resten af boligmassen omkring.

Jeg satser på en lokal tømrer, som også har fået entreprisen på udskiftning af vores vinduer. Har set diverse reklamer for større firmaer, som muligvis kan gøre det billigere - men er det virkelig det værd, nogle inputs?

7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Hej. 

Vi fik skiftet vores 91 år gamle tegltag for 2 år siden. Jeg indhentede tilbud fra 3 håndværkere, valgte ikke den billigste men dem jeg havde mest tillid til. Men allerede i tilbudsprocessen begyndte de ikke at svare tilbage på henvendelser, så de blev hurtigt droppet. Vi fandt et 4. firma til at give et nyt tilbud. Dette firma var allerede fra start langt foran. De vejledte og kiggede grundigt på den eksisterende isolering og konstruktion inden de kom med et tilbud. De var ikke billige, men de var bestemt prisen værd, det var styr på processen hele vejen igennem, vi modtog opstartsbrev der beskrev byggeriets forløb, og formanden kom løbende for at holde øje med byggeriet. Der var gode forhold for håndværkerne, et godt solidt stillads mm. De få ting jeg på pegede, blev udbedre med det sammen. Fugerne i vores nye skorstenspibe smuldrede pga. lidt frost, men de blev også hurtigt udbedret. 

Så min anbefaling er at vælge et firma der er specialiseret i at lave tag, og var jeg dig ville jeg give en merpris for at få tegltag. Det holder meget bedre, og er efter min mening pænere end betontag. 

Du kan se lidt billeder fra byggeriet her:
http://varmkaffe.dk/hus/nyt-tag/



Jesper 
http://www.VarmKaffe.dk - en blog om rejser, sejlbåd, have og hus.

Ja det kan bestemt betale sig at bruge tid på at finde den rigtige håndværker Det er desuden en god idé at indhente referencer fra håndværkeren på tidligere udførte opgaver og derved høre andre kunders erfaring. Ofte er håndværkerens generelle omdømme en god rettesnor for, om han udfører sit arbejde godt og med levering til tiden. Og nok så vigtig, betal først når arbejdet er udført, så undgår man at blive en del af en kedelig statistik. 

Ps. Tungt tag stiller større krav til tagkonstruktion og mur, måske kan et let og elegant tag som fx. skiffereternit i nogen tilfælde være bedre løsning, som her. https://goerdetselv.dk/tag/tagdaekker-teknik-saadan-laegges-et-skifertag

For 4 år siden blev vores tag fornyet. Huset blev bragt tilbage til sin oprindelige udseende med 1/4 valm gesims m.m. 

Det var LDS arbejde hele vejen igennem bortset fra blik (skot- og tagrender ) Jeg vil klart anbefale tegltag, da det har længst holdbarhed.

Og så skal du vælge undertag der kan matche denne holdbarhed. Jeg mener ikke der er bane varer der kan det, så mit valg blev huntonitplader. 

Og husk udluftning af tagrummet det er vigtigt især i ældre hus hvor der slipper fugt igennem dampspærre.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Frank Chr. skrev den 23-12-2017 09:09:43

Ja det kan bestemt betale sig at bruge tid på at finde den rigtige håndværker Det er desuden en god idé at indhente referencer fra håndværkeren på tidligere udførte opgaver og derved høre andre kunders erfaring. Ofte er håndværkerens generelle omdømme en god rettesnor for, om han udfører sit arbejde godt og med levering til tiden. Og nok så vigtig, betal først når arbejdet er udført, så undgår man at blive en del af en kedelig statistik. 

Ps. Tungt tag stiller større krav til tagkonstruktion og mur, måske kan et let og elegant tag som fx. skiffereternit i nogen tilfælde være bedre løsning, som her. https://goerdetselv.dk/tag/tagdaekk...-skifertag

 Pps. I skal selvfølgelig heller ikke snydes for billeder, her brormands hus (vist nok anno 1916 med oprindelig skiffereternittag) nu med nyt skiffereternittag, ovenlysvinduer og rigtige tagrender, udført på 10 arbejdsdage, pris 140.000 kr + moms. 

  

Glemte lige - det gamle eternitskiffertag holdte i 100 år (og det er vel ikke så ringe endda) men var godt nok noget tyndslidt til sidst. Det gl. tag på 144 m2 fyldte iøvrigt 12 bigbag og var vist ikke helt billigt at komme af med på genbrugspladsen.     

Annonce

Lertegl, fast undertag med plader, ikke metervarer (jeg fortryder idag). Vægt på tag er ikke et issue, ved ikke hvorfor een skriver om det, da du skal fra det tungeste til noget der vejer det samme eller mindre. Tror endog ler er lettere end beton.

MVH


Sendt fra min Commodore64
Hvorfor ikke købe en rigtig fed gammel motorcykel.
Se Min XSer her
Kik forbi www.yamahaxs650.dk
 

Mindre rettelse Mejeribestyrer-boligen er opført i 1907 (har jeg lige fået oplyst) så det gamle skiffereternittag har således 110 år på bagen.    

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis