Digitalisering af gamle familiebilleder

Vi har rigtig mange gamle familiebilleder, som vi meget gerne vil have digitaliseret.

Hvordan gør vi det bedst?

Vi har rigtig mange gamle familiebilleder, som vi... Vis hele indlægget
15 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

At vi har valgt canon 9000f mark 2 igen, er bla pga kvaliteten og den høje dpi den kan levere samt dias scanning.

vedr formater kan du jo selv læse linket der står det forklaret tydeligt.

Du retter dit tidligere indlæg, lægger et link ind! Hvorfor?

Du henviser til en maskine, der kun kan scanne et papirbillede ad gangen. Et kæmpe monstrom, som ikke er brugervenlig eller kan bruges fleksibel. 

Du redegør ikke for det jeg spørg om, som kan gøre at trådstarter kloger på, hvad vedkommende skal vælge.

Som jeg opfatter det, så laver du støj på tråden, et rigtig øv bøvs indlæg.

ix550 er klædt på, til at hjælpe mange familer, på en fleksibel måde, i en digital tid og os som er lidt op i årene, som er fra den tid med papirbilleder, er det en stor hjælp, til at digitalisere billeder på. Hvis du arver mormor eller andre ældre billeder, er den en stor hjælp. Der er ikke noget bedre, end at kunne mindes og forstå, via ens families billeder.  

http://www.fujitsu.com/us/products/...nap/ix500/

Højst sandsynligt vil et papirbillede ikke kunne drage nogen fordel ved at blive skannet med en opløsning på over 600 dpi. 

Mange papirbilleder sidder klistret ind i et fotoalbum og der duer en enkeltside scanner som FUJITSU Document Scanner ScanSnap iX500 ikke til kopiering uden man skal skære billederne ud af albummet. 

Og man bør rigtigt nok gemme sine billeder i et ikke destruktivt format som tiff rigtig nok er. JPG formatet er er her nok det værste at gemme i.

Generelt set kan selv de billige printere, med en indbygget scanner godt kan levere en kvalitet der matcher papirbilleder.

Scanning af negativer og dias kræver en speciel scanner eller en flatbed scanner der kan det der. Kvaliteten kan til gengæld blive så høj at de normalt godt kan bære en opløsning på 2400 eller 4800 dpi. Normalt tager indscanning af negativer/dias meget lang tid grundet den store opløsning, uagtet de ikke har en ret stor overflade.

Husk at gemme jeres indscannede billeder flere steder som backup. En computer eller extern harddisk er et lidet sikkert sted. 

God arbejdslyst.    

 


Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.

Vedr : Du henviser til en maskine, der kun kan scanne et papirbillede ad gangen. Et kæmpe monstrom, som ikke er brugervenlig eller kan bruges fleksibel.


>jo canon 9000f kan scanneflere billeder på en gang, der skal blot være mellemrum imellem dem så adskiller scanneren selv og gemmer ihver sin fil . Dertil kan den fjerne/mindske ridser fra negativer inden for en vis grænse.

>et kæmpe monstrum:  Nu skal jeg hjælpe dig med målene, de er : 29x49 sådan er professionelle scannere og så er det ligemeget om der står canon,kodak,hp  på den.

Den er nu ikke meget større end en canon mg7750 printer og vedr bruger venligheden så er der vist noget du ikke lige har sat dig ind. 

Formoder du er færdig med din salgs tale for fujitsu maskinen, Du må indse der er andre og bedre maskiner på markedet en den du holder en tale for.


Tak for dine vise ord nitter:

Diskuter ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre altfor og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.

Er verden ikke skøn, nogle af os lærer ligefrem noget nyt hver dag  

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis