Gamle elledninger fra 60erne

Jeg har en lampe hvor pæren "går" meget ofte. Når jeg åbner op til lampeudtaget er det en underlig opsætning : 3 sorte ledninger er ført til en klemme og en helt gul ledning er ført til den anden klemme. Er det korrekt opsætning? Der er vist korrespondence mellem 2 stikkontakter. 

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Ja de 3 sorte er nullen og den gule er mellemledningen dvs fra afbryderen 


Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............

Det vil ikke hjælpe at skifte lampen. Hvilken spænding er pæren mærket med 240V eller 220V. Det kan have betydning, hvis du bor tæt på en tranformerstation. Hvis du har et måleinstrument, kunne du prøve at måle spændingen. For øvrigt er lampeophænget brugt forkert. Det er meningen, at det ledige hul skal bruges til at sætte på krogen.


fase

Ja de gamle gode strømslugere glødelampen var følsom over for overspænding som gav en meget kortere levetid , det var især et problem for de første forbrugere tæt på transformatoren , da man typisk for at undgå en for lav spænding hos de sidste forbrugere startede med en for høj spænding 240 V.

Men hvordan er det med sparepære og LED lamper er de også ligesom glødelampen følsom for en overspænding , med en kortere levetid som følge ?


Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............

Sparepærer er lysstofrør og ikke så følsomme over for en spænding på 240V. Det samme gør sig gældende for LED pærer. De fleste sparepærer og LED pærer er også mærkede med 230V til 240V. De fleste glødelampers levetid er omvendt proportional i anden potens med overspændingens størrelse.


fase
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis