Hjælp - trække HDMI, ethernet og (strøm)? til et andet værelse

Hej

Jeg vil gerne trække HMDI, ethernet og strøm kabel (stikdåse), fra stuen og ud til et lille værelse (ombygget altan). På billedet ses kun netværks kabel.

Plan A Blå: Ideén var at bore hul gennem væggen, men har siden fundet ud af: Muren er virkelig hård beton med stålstænger i og der er 12+ cm til den anden ende, det svært nok at hænge en hylde op, og har ikke bor lange og bredde nok til sådan et hul.

Plan A ekstra info: Muren er en ydre væg ud til en "terresse" eller "altan", som nu er et isoleret lille værelse. Inde på værelset er det en træ facade på den side af muren.

Plan B Rød: En anden idé kunne være at gå igennem det nederste stykke af dørkammen måske? 

Plan B ekstra info: Da værelset havde en meget gammel og tung ydre altan dør, har jeg fjernet denne men regner med at sætte en indre dør op, skal derfor finde en kabel løsning, indtil kan kablerne bare gå igennem dørkarmen selvom det noget sjusk at se på.

Med andre ord, jeg vil meget gerne hører jeres bud på en god løsning af min problem stilling. 

-Stoposto

PS: Jeg søgte om råd i forhold til boring af væggen herinde tidligere, og har læst på andre tråde at det ikke er forsvarligt/lovligt at trække blødt strøm kabel gennem væggen? gælder dette også hvis det er dørkammen? Jeg har en stikkontakt inde på værelset men det er en udendørs stikkontakt, ved ikke om der er risiko med at have så meget udstyr i den?


5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Søren O
Søren O
5369 7000

Du skal vist have fat i en borehammer. Hvis du ikke har en bekendt som du kan låne af, så kan du leje hos f.eks. Silvan. En borehammer er noget helt andet end en slagboremaskine. 

Husk at du ikke må have dine signalkabler (lavspænding) i samme hul eller rør som dine elkabler / ledninger.


Søren O
ev elmand
ev elmand
21699 7480

Man må ikke føre forlængerledninger ind i et andet rum til konstant brug. Det er naturligvis ok. at have en forlængerledning hvis man lige skal bruge en boremaskine eller lign i et andet rum. Man bør adskille stikkontakten der sidder inde i stuen, bore igennem bunden af dåsen, og skråt så man rammer ude på altanen. Der kan så monteres en ny stikkontakt derude. Der bruges et kabel med stive ledninger og med 1,5 mm2 ledninger. Det er en del af den faste installationen og som sådan er det autorisations krævende. 

Når du alligevel har elektriker på besøg så borer han hurtigt et hul til de andre kabler. Der skal ikke bores så stort et hul at hele stikke kan komme igennem, der sættes ny stik på.Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
S. Fabrin
S. Fabrin
13932 4400

HDMI stik kan du ikke selv montere. Det kræver specialværktøj. Så til de stik ville jeg bore et hul, som stikket kan komme igennem. Når du så har fået HDMI stikket igennem, kan du stikke Ethernet igennem med stik på.


fase
Annonce
Stoposto
Stoposto Trådstarter
2 5270

Tak for de fine og hurtige svar.

@Søren O, Jeg havde helt glemt at jeg skal holde strøm og signal kabler fra hinanden, så mange tak for påmindelsen! Skal nok tilpasse løsningen.

@ev elmand, Ja kan godt se at jeg bliver nød til at få nogen til at lave det som en del af den faste installation. God ide med at få elektrikeren til at bore det ekstra hul til signal kablerne nu når de alligevel har værktøjet i hånden. +1

@S. Fabrin, @Mortenjustesen, god pointe at HDMI stikket er lidt bøvlet at tage fra hinanden. Ja enten skal hullet være stort nok og så trække HDMI kablet først og derefter Ethernet, ellers kan jeg godt li ideen med at trække et micro HDMI. Men hvis jeg alligevel skal have lavet hullet og trække kabler, så det måske bedre med større hul da man aldrig ved hvilke kabler der måske senere skal trækkes igennem eller udskiftes. Fremtids sikring and all that? 

Jeg må lige få snakket med en elektriker om det kan trækkes fra stikdåsen i muren til værelset og hvor meget det så ville koste. Jeg skal også sikre mig at den kontakt som sidder i værelset nu, om det er en gammel eller ny installation, for så kan jeg jo nemt sætte det til den kontakt hvis det er lavet i forbindelse med konverteringen af altanen.

PS: Desuden har jeg et spørgsmål omkring jord i stikkontakterne. Det er en bolig blok fra 1971-74 og der er ikke jord i kontakterne(2 huller) undtaget køkkenet (3 stik, som er blevet renoveret nogle år tilbage). Jeg går ud fra der slet ikke er hivet jord ud til dåserne i resten af lejligheden så disse ikke bare kan skiftes til 3 stiks kontakter? Da næsten alle mine stik dåser på 3-5+ alle har jord stikpropper, skal jeg udskifte disse med nye stikpropper uden jord (tv, pc etc sikkerhed?) eller hvad vil i foreslå? Hvis nogen lige kan linke mig til hvad er rigtigt/lovligt i mit tilfælde, da jeg forgæves har forsøgt at google mig frem til det.


 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis

Find byggemarked

Vi har samlet alle byggemarkeder i Danmark.
Søg på postnummer her:


Se alle byggemarkeder her