Reparation i bruseniche - ingen eksisterende vådrumsmembran og sokkelsten over fliserne

Hejsa, 

En andelshaver har haft problemer med mug på nederste fliserække i brusenichen. Da vi får kigget på muggen kan vi se gummifugen imellem væg og gulvet er dårlig og trænger til udskiftning. Vi er bekymrede for om der kan være trukken fugt ud bag flisen da fugen potentielt kan have været dårlig i længere tid. Nederste fliserække bliver pillet af og en murer inspicerer konstruktionen. Bygningen er opført i 1987 og der er ikke anvendt vådrumsmembran (jeg går ud fra at det var ok for tidspunktet). Mureren mener problemet er at fundamentsstenens overkant (og pappet) er højere end fliserne på gulvet, da pappet derved ikke kan stoppe den optrængene fugt fra terrænet. Dette giver umiddelbart god mening. 

Men spørgsmålet er hvordan dette kan udbedres byggeteknisk korrekt. Er det nok at tage gulvfliserne op, udlægge vådrummembran på gulv og første række vægfliser, eller kan mindre/ skal mere gøre det? 

Mvh

Kim 


2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Hmm.. er der slet ingen bud? 

Mvh

Kim

Nej altså der er ikke nogen krav som sådan når du laver delvis om.  Membran op til 1-2 cm under underste flise og på gulvet, så er du godt hjulpet.  Eller så er det ihvertfald ikke der det kommer fra. Der kan godt opstå skimmel pletter alligevel,  så god udluftning er altid godt. 


km
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis