Blankt vand i indkørsel

Vi har en indkørsel belagt med ærtesten (eller perlesten om man vil).

Laget af sten er meget meget tynd. 

Når det regner voldsomt står der blankt vand over det meste.


Vi vil gerne fortsætte med samme sten, men er i tvivl om det hjælper en dyt at smide nogle centimeter sten ovenpå, eller om man er nødt til at løsne underlaget? Og i så fald hvordan?

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Det hjælper ikke noget at smide mere ovenpå, det er "pisse i bukserne" princippet.
Årsagen til der dannes vandpytter skal findes i at det enten er et lavt område, eller at der er dårligt dræn, der gør at vandet ikke kan trænge ned i jorden.
En indkørsel bliver trykket sammen af bilens vægt og konstante pres på et forholdsvis lille areal, så mit gæt er dårligt dræn.
 
Løsningen kunne være at grave nogle dybe huller med enten en spade eller et pælebor (ikke lige der hvor du kører med bilen), og så fylde dem op med perlesten, så de virker som "drænrør" 


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...

Jeg vil bakkePpinkHenrik op. Det er fordårligt drænet "underlag" under dine perlesten.


Så igang med at lave din indkørsel om....

Få fjernet dine nuværende perle-sten, og gem til senere.
-Grav 50cm af det eksisterende underlag. Det er sikkert "bare" jord, i bedste fald med ukrudts dug også. Er det lavet "korrekt", ligger der stabilgrus allerede, men for tyndt et lag til der kan drænes vand væk.

-Vælg noget side stabiliserende materiale, der som minimum skal nå ned til stabil-grus laget, og forbered side støtte/ukrudts bariere. Det kan f.eks. være genbrugs plast, fås i flere farver og tykkelser. Jern-plader, f.eks. 10x150mm. Fliser på højkant. Træ-pæle. Jernbane sveller etc.
-Start med et lag på 15-20cm Bundsikrings grus/ 0-80mm knust sten affalds lag (vand afledning, men stabilt og billigere)/ "vasket sand"
-Plade vibrer
-Afhængig af "dybden" på din side sikring, etabler den nu
-Herefter 20cm stabilgrus
-Plade vibrer
-Fiber dug der kan klare vægten af jeres bil(er), og evt. også lastbiler hvis skralde bilen kører ind i jeres indkørsel.
-Afslut med 10+cm perlesten, så det passer med jeres "oprindelige" overflade.

Det er noget af en udskrivning i arbejdskraft og materialer, men det giver et holdbart resultat, der kræver minimum af vedligehold, og giver et pænt slut-resultat.

Der er et grus-produkt der hedder "slots grus", som bruges i bl.a. frederiksberg have, der ikke kræver andet end at blive lagt ud, men det er ikke ret mange grusgrave der har det. Men google lidt på det, så kan du overveje om du vil have dét som indkørsels overflade frem for perlesten.


 

Selv ved grus parkerings pladser er det vigtigste at der er fald så vandet kan løbe af. Det trænger ikke igennem stabil grus. Enten skal det falde hen imod afløb eller bare ud til siderne hvis der er bed eller plæne som kan modtage det. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Tak for svar :-)


Jeg tror jeg prøver at lave nogle dræn som foreslået udenfor køresporet. Indkørslen er lang, smal, flad og uden fald. I siderne er der 45 graders kantsten med en rimelig højde, så afledningen via fald er ikke nemt. At grave 50 m3 jord af, er ikke lige en option her og nu 🤔

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis