Profilloft med endenot

Hejsa, er der nogle der kan forklare mig hvordan man opsætter profilloft med endenot.

Jeg har hørt at man skal bruge et "startbræt" for at forskyde samlingerne og hele tiden flytte sidste stykke over som næste starter.

Er der en der kan forklare i praksis hvordan man gør det?

På forhånd tak.


Mpeline
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Det er fuldstændig korrekt. Men du skal lige regne lidt på det inden du starter. Principielt skærer du et ganske lille stykke af 1. bræt så noten er væk. Så når du et stykke ud i rummet med det, og måske med et bræt mere, men på et tidspunkt kommer du jo til at skulle afkorte et bræt. Og det stykke der bliver til overs begynder du så med i næste række. Skal vi sige du fik 60 cm til overs, som så skal sidde i starten af 2. række. Så vil det stykke du får til overs i 2. række være 120 cm og i 3. række 180 cm og sådan fortsætter det indtil tallet når ud over bræddernes længde og der startes forfra med et nyt mål. Det mønster ende samlingerne vil danne hen over loftet vil så være forskudt 60 cm hele vejen. Dette er kun et eksempel. 

Det er så der dine beregninger skal komme ind. Bræddernes effektive længe kontra rummets størrelse. Du må jo ikke komme til at starte med alt for lille et stykke derhenad så samlinger ligge for tæt, ligesom du helst ikke må bryde det mønster som der dannes. 

Hvis du kan se at der bliver et meget lille stykke der skal startes med kan man redde det ved at skære et passende stykke af nr.2 start bræt i stedet, og gemme slut 1.teren til 3. række. I så fald skal man hele tiden bruge slutstykket 2 rækker fremme. Eller 3 hvis det går bedre op. 

Så det er klogt lige at udregne / skrive et lille skema på de første 6-7 rækker så du kan vælge det bedste mønster så der ikke pludselig kommer en alt for kort start stykke-


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Det kommer igen an på hvordan arealet af dit loft ser ud. Det handler jo om at begrænse spildet mest muligt. Lander længderne "rigtigt", så kan du i princippet bare køre fortløbende fra række til række - det vigtigste er at du altid forskyder min. 60cm hver gang mellem stødsamlingerne fra de 2 foregående rækker. Længden på startbrættet bør være så lang som mulig af hensyn til retningen, men efterfølgende er det i princippet ligegyldigt, så længe det kan nå at strække over 2 stykker forskalling.


Danmark er et prægtigt sted, hvor husene har lov at stå ude om natten!
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis