Regler for opførsel af lejligheder på landejendom

Hvis man køber en stor landejendom med flere lader osv, hvad er reglerne så for at enten opføre nye lejligheder på grunden eller bygge lader/udehuse om til lejligheder?

Grunden står som Fritidslandbrug

2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Lokalplan + bygningsreglement 

At bygge boliger i landzone er ikke lige nemt. Det er jo landzone og ikke by. Det har Århus Kommune en holdning til. 

At bygge en lade om til boliger giver udfordringer. Normalt kan du lade skallen stå til pynt. Men det giver som sig kun dyre begrænsninger. Boliger er en helt anden anvendelseskategori end en lade. Her til lands har det altid været god skik at stille lidt højere krav til bygninger hvori der opholder sig sovende mennesker end en lade, hvor der ikke engang opholder sig en vågent ko. Nu om dage er det lovkrav. 


Det er stort set umuligt at få tilladelse til permanent beboelse. Bed&breakfeast måske men ellers ikke. Her er link til en kort gennemgang af problematik Det er landzone og derfor ønsker man ikke at der opføres boliger i områder der ikke er planlagt til det formål. Det medfører jo både vej. vand og kloak problemer. Man må godt starte en butik i landzone, (højst 250 kvm og 5 ansatte ) men det er under alle omstændigheder kommunal bestyrelsen der skal give tilladelse i hvert enkelt tilfælde. Så det kan meget vel blive behandlet forskellgt i dele af landet.

Når det er sagt så har min lillebror for 8-10 år siden købt et hus på landet sammen med 3 andre familier. De bor så i det man kan kalde et kollektiv, med et rækkehus ny opført til hver familie, og så med fælles køkken. Så på den måde er der visse muligheder, men jeg tror faktisk at de ejer det i fællesskab.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis