Sprød svær i Weber grill

Hej til jer alle.

Nu lader det godt nok til at dette forum er affolket( måske kun for ferie) men jeg prøver lige inden jeg melder mig til et grill forum.

Jeg er ikke erfaren med at grille. Købte en brugt weber her i foråret, så det var min første flæskesteg i grillen. Da stegen var stegt var sværen totalt gummiagtig og uspiselig. Skar den af og forsøgte med at stege den i ovnen. Den kunne spisen men det var ikke den store fornøjelse. Den ville lissom ikke blæse op og blive sprød. Er der nogle grill specialister som har et råd?


Mange hilsner Kovas,

I et diktatur må ingen sige sandheden.
I et demokrati må alle lyve.
KK Steincke.
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Jeg har næppe det gyldne råd du eftersøger, men jeg har da på ægte LDS maner selv forsøgt at afhjælpe præcis det samme som du beskriver
Lægge sværsiden nedad direkte på grillen over varmen. Kræver dog megen opmærksomhed for at undgå sværet bliver sort og det er næsten umuligt at få ensartet. Det sidste rettede jeg til med en bunsenbrænder, da den er lettere at fokusere. 

Det skulle være så let https://www.google.dk/search?q=fl%C...en&ie=&oe=

men jeg har også både haft succes og mindre succes. Men det er altså noget med at få knald på til slut, hvis ikke de er blevet gode - og så skal man virkelig holde øje med grillen, idet lige pludselig forkuller de.

Jeg har et par gange med rimeligt resultat reddet dem ved at give dem en gang med min varmepistol. Hold den i bevægelse hele tiden og lige pludselig begynder flæskesværen at "poppe" som den skal. Andre gange har fruen reddet den ved at give at lægge den på en tallerken mellem 2 stykker køkkenrulle og så en tur i mikroovnen for fuld knald. Der skal man også lige prøve sig frem, da hvor lang tid den skal have, kommer jo helt an på, hvor gummiagtig den er, inden man går i gang.


Kurt B. Andersen

Hej tak for svar.

Kurta det var netop den opskrift fra coop som du linker til som jeg havde kigget på. Det er da altid noget at det også er "svært" for andre. Kom til at tænke på James Prise han lavede julefææskesteg sous vide og lavede sværen for sig i ovnen. Måske er det vejen frem.


Mange hilsner Kovas,

I et diktatur må ingen sige sandheden.
I et demokrati må alle lyve.
KK Steincke.

Hej, 

Lav en saltlage
Rids sværen godt
Læg stegen med sværen nedad i saltlagen (kun sværen skal være dækket) i 2 timer. (Du skal ikke salt sværen efterfølgende!)
Tag stegen op ad saltlagen, og tør den godt af. Evt lufttørre i 1 time efterfølgende.

Steg på grillen som du ville i en ovn, evt med rigtig høj varme sidste 15 minutter.

Annonce

Hej stoffer.

Tak for det. Det lyder som noget der skal prøves. Hvor stærk er din saltlage?


Mange hilsner Kovas,

I et diktatur må ingen sige sandheden.
I et demokrati må alle lyve.
KK Steincke.

Hej, 

Bare en standard 5% lage, med en smule sukker og laurbær i også (Laurbær i efter opkog).

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis