Hej til jer som er vilde med at bage.
Min gamle bagesten som var en keramisk flise nede fra tømmerhandlen, brækkede pludselig midt over. Nu kunne den jo godt bruges stadigvæk, men jeg lavede en søgning på bagesten for at få et indtryk af hvad der var på markedet. Og her kom der så et hit på "bagestål" en 6 eller 8 mm jernplade i stedet for stenet. den skulle efter signe indeholde 18gange så meget varme som en sten.
Indrømmet så faldt jeg for ideen og kørte ovet til den lokale smed og fik ham til at klippe en plade til mig. Han skulle ha en hel plade ud for at gøre det, men der stod nogle stumper af rå dørkplade som kunne klippes til. Så fik jeg sådan en.
Ideen er at man skal lave noget dej som er ca 1del vand 1del grovmel og ælte det til det hænget sammen om krogen og består glutenprøven. op til 25min alt efter melet. Man kan læse om det på bagestålet.dk. Man behøver jo ikke købe deres plade.
Jeg er meget overrasket over hvor godt det fungerer. Og undre mig over at emnet ikke har været oppe her endnu. Det er det så nu.
Håber på at høre fra nogle andre bagenørder som enten selv bruger stålpladen eller som bare er interesserede.
Mange hilsner Kovas,
I et diktatur må ingen sige sandheden.
I et demokrati må alle lyve.
KK Steincke.