Bøgehæk

Jeg har en bøgehæk,som efterhånden har vokset sig 3 m.høj,nu vil jeg gerne have den fjernet.Vil det hjælpe at fjerne barken i en ring om stammen,så de hurtigere mister bladene ?


bh
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Ved ikke med at fjerne barken.

Men har været med til at skære en kæmpe bøgehæk helt ned, så der kun stod 5-10 cm stubbe tilbage. Det var i det helt tidlige forår, allerede året efter var der en rimelig fin hæk.


Vi prøver igen, i morgen --

Hvis det handler om at dræbe hækken fordi du vil have en ny hæk (eller bare en bedre udsigt), så er det rigtigt at man kan "ringe" træerne ved at skære en ring af barken (typisk en 2-4 cm bred ring) hele vejen rundt om stammen et lille stykke over jorden. 

Det er vigtigt at du skærer dybt, helt ind i veddet, da det er de yderste lag lige under barken som er de vandtransporterende, og det er dem du skal bryde. Så toppen ikke får vand, mens rødderne bliver ved at sende vand op, så træet reelt drukner.
Og det er et godt tidspungt at gøre det nu, og så lade hækken dø i løbet af sommeren/efteråret, for så at trække/grave den op i løbet af vinteren/tidlige forår.

Men vil du bevare hækken har je_ns ret      


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...

Er det ikke nemmest bare at fælde hækken.   

Ps. Hvis man vil gøre sig forhåbninger om at en bøgehæk skal skyde på ny fra stubbe, skal der i al fald bevares et antal "sovende øjne"  

Tak for svaret PinkHenrik.


bh

Få den lokale entreprenør til at rykke hækken op. 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis