Samledåse uden på indmuringsdåse

Psyzo
Psyzo
204 9999

Hej.

Jeg er ved at rydde op i min el-installation og er nu kommet til min garage hvori der er forfundet lidt ulovlig installation (var også påpeget i elrapporten)

Jeg har en grøn indmuringsdåse i væggen med jord, nul og 3 faser som bare er forlænget med samme farve ledning til 2 afbrydere som styre to loft lamper i garagen - uden afblænding eller lignende. Dette er selvfølgelig ikke optimalt.

Jeg vil gerne have flyttet kontakten til lyset - men har ikke tænkt mig at skulle tage indmuringsdåsen ud eller fræse i væggen.

Mit spørgsmål er så om jeg må påsætte en samledåse oven på indmuringsdåsen i væggen og herfra forlænge installation til 2 forfradåser i den kommende nye gipsvæg med eget 5 leder kabel? Altså fra Indmuringsdåse uden i hvid samledåse og så videre med kabel til forfradåsen i væggen.

6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
ev elmand
ev elmand
18667 7480

Det må nok kunne lade sig gøre med f.eks. en JAUS dåse. Den har tilgangs huller i bunden. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Psyzo
Psyzo Trådstarter
204 9999

Den kendte jeg ikke - Men må man ikke skære et hul i en ganske almindelig membrandåse på bagsiden?og føre kablerne igennem der - der er lange nok?

ev elmand
ev elmand
18667 7480

Man må ikke ændre på godkendt materiel, Men jeg gik lige ind på hylden for at kigge på membran dåser. Den der hedder el.nr. 08 21 100 244 eller type U9TM . M2,5 mm2 Har også 2 huller i bunden. Fordelen vedJaus er at der er indbygge klemmer, så det kan komme til at se ordentlig ud.  


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Annonce
Annonce
Illisher
Illisher
1742 3600

Du kan godt gøre som du beskriver. Det vil dog ikke være helt korrekt, da du ikke vil kunne får de kabler/ledninger der er i din indmurings dåse ført med ud i den nye membrandåse korrekt. 

Men når du ikke ønsker at skulle lave om i den faste installation, ville jeg også vælge den løsning i dit tilfælde. Det kan sagtens lade sig gøre, og det udgør ingen fare. Det er blot reglerne der er meget firkantede i el verdenen. 

Men smid da lige et par billeder op, evt med nogle blyants streger på så vi kan se hvad du skal lave. Det kan være der er nogen der kan komme med et par råd/ideer som du ikke selv har tænkt på.  

ev elmand
ev elmand
18667 7480

En anden mulighed kunne være at hugge lidt i muren under den grønne dåse. Så kunne der komme et kabel direkte ud den vej, og det hele kan samles inde i den grønne dåse. Der kan så efterfølgende monteres blindlåg. Der er dog ikke meget plads, da blindlåget har nogle "tårne" der fylder noget i begge sider.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Psyzo
Psyzo Trådstarter
204 9999

Tak for svar alle. Jeg tog den rigtige og lovlige metode. Jeg fjernede den nuværende 1m indmuringsdåse - bankede ud under dette hul og satte så en ny 2,5 m indmuringsdåse i. Så lod jeg et tom rillerør komme ind i siden af 1,5m dåsen og videre ud i min forfradåse i min gipsvæg. Så har jeg også lidt mere plads at samle tingene i da jeg skal bruge 2 x afbryder med korrespondance og en stikkontakt. 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
x

Populært lige nu

 1. var til bil-service i dag og har 4 spørgsmål...
  Lav-Bil (læst 1233 gange)
 2. Roundup ultra plus
  Lav-Have (læst 586 gange)
 3. Underlag til stentrin lavet af Chaussesten
  Belægning, udsmykning og blomster (læst 355 gange)
 4. Træhus - Råd i bjælke
  Lav-Hus (læst 444 gange)
 5. Hvordan tjekker man tagspærenes stand?
  Lav-Hus (læst 275 gange)
 6. Højt grundvand i indføringsrør
  Lav-Hus (læst 255 gange)
 7. Afstand understøtningspunkter (terrasse)
  Lav-Hus (læst 19331 gange)
 8. Worx Landroid reservedele
  Over hækken (læst 6060 gange)
 9. Hængekøje — bæreevne af reglar i efterisoleret mur?
  Lav-Hus (læst 222 gange)
 10. Stikkontakt til opvaskemaskine
  Hårde hvidevarer (læst 225 gange)

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis