Vedligeholdelse på ydermur: Nye fuger, vandskuring eller puds

Hej,

Vi er igang med at total renovere vores hus. Vi er blevet færdige indvendigt og nu kommer den udvendige del.

I den forbindelse er noget af det første der skal besluttes er hvordan facaden skal renoveres. Nye fuger, Vandskuring eller puds med net.

Vi har idag en gulsten fra 1963 som har mørke / sorte pletter med grønne områder i både stenen og fugen. Noget af det kan nok fjernes med algerens, men går ud fra stenen flere steder ikke vil komme til, at stå helt pæn.

Vi synes jo en pudset eller vandskuret væg er flottest, men vi hører så ofte at folk fortryder at de for deres ydermur vandskuret pga vedligeholdelse og udbedringer der skal laves hvert år.

Hvis man for lavet nye fuger går jeg ud fra man stortset ikke skal rører en finger de næste 15 år? Ved en vandskuring skal der males hvert 3 år og fixes skader hvert andet år eller noget i den stil?

Har læst man kan få en netpuds som skulle være vedligeholdelsefrit i 10-12 år. Nogle der har erfaringer med det, er det så meget bedre og er det prisen værd?

Vil en murer kunne sætte en garanti på at en pudsning eller vandskuring også ser pæn ud efter 5 år? 

Jeg har læst man ikke kan komme væk fra en pudsning / vandskuring når man først er gået den retning, så skal overvejes nøje.

Hvad er folks erfaringer generalt? Ser frem til jeres input tak.

Med venlig hilsen
Steffan

25 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Hold dig langt væk fra forandring på murene af dit hus. At pudse et hus op er en dyr omgang med garanti for fast arbejde fremover. Det samme med modefænomenet vandskuring.

Hvis du får skiftet/repareret dine fuger og renset for alger har du ingen bekymringer fremover. Skulle en sort sten ikke være til at rense, kan mureren hurtigt skifte den. Men gå hele ude-området igennem. Grønne alger kommer ikke uden grund. 

Årsag kan være: træer og buske tæt på bygning, plankeværk der stopper luftudskiftning, defekte tagrender, utætte udhæng osv.

Skur alle fuger med husarens, de bliver som nye.


 

Fuldstændig enig med Uldal. Det enste der kunne tale for en vandskuring elller pudsning er "gule sten" Der er nogen af dem der har tendens til afskalning. Men hvis det kun i ringe grad er tilfældet på jeres mursten der nu er over 50 år gamle, så sker der heller ikke noget med dem de næste mange år.

 Du skal kun lave nye fuger hvis der en en stor del der direkte er i stykker. Er det kun alger så skal det bekæmpes, med algerens og samtidig lave dårligere forhold for algerne, som der er beskrevet ovenfor. 

De sorte pletter skal måske være der. Der kan være valgt gule sten med en mindre del der er brænt for meget. Det er med til at give væggen karakter, når man ser det på afstand. 

Og det er fuldstændig rigtig forstået. Når an har pudset eller vandskuret er der ingen vej tilbage. Det kan aldrig igen blive facade mur. (kun ved at mure nyt op) 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her

Tak for input.
Har idag forsøgt rensning af sten og fuger med rodalon, men det gav begrænset resultat. Måske der skal laves gentagende behandlinger. Vandet blev ihverfald grøn / gult. Vil prøve med husrens senere idag.

Her er et billede der viser meget godt hvordan vores facade ser ud. Stenen er flere steder pæn som i bunden af billede men steder der har fået vand (sandsynligvis fra utætte tagrender som vi har fixet) er der mørke pletter. Tror i dette kan fjernes med algerens / husrens eller evt af et prof "alge team".


Rodalon og andet algefjerner, skal sidde og virke, i en uges tid, for at dræbe evt alger.



Vi prøver igen, i morgen --

#Jens, hvad så hvis det regner i den uge, skal jeg så påfører igen? Lyder lang tid.

LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Annonce

Skal du flytte? Ellers har du ved tid til at vente! Hvis husarens ikke kan tage snavset i fugen, så bland brun sæbe op til en lind grød og påfør med en gammel pensel. Dæk hele sålbænken af med husholdningsfolie og lad det sidde et døgn. Nu burde du kunne vaske området rent med rent vand


 

Det er ligesom hvis man giver ukrudt roundup. Det skal have lov at virke i 3-4 uger. Hvis man i mellemtiden rykker det op ( ´trækker blade af, men lader rødder sidde ) Så ødelægger man faktisk virkningen. Får man en professionel til at sprøjte taget mod alger, siger han at der går 4-6 måneder før det er regnet væk. Så der skal meget mere tålmodighed til. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Min bror har vandskuret (filtsning) sit ældre (tidligere mejeribestyrer-bolig) hus for 6-7 år siden kun med Lip Limmørtel og det holder, og som en sidegevinst fandt han ud af at det er "vandafvisende" det suger i al fald ikke meget vand i forhold til en almindelig pudset facade, som nærmest virker som en svamp.  

Fandt lige denne video her ang. alger https://www.youtube.com/watch?v=eIzBaoRcb80

Jeg har nu behandlet med husrens et par gange i løbet af de seneste 5 uger, det har hjulpet noget, men hvade håbet på mere. Stenene er fortsat mørke og har mørke områder i fugerne samt sorte pletter. Det er som om husrensen fjerner det grønne altså alger, men ikke de mørke pletter. 

Nogle ideer til hvordan man kan få det af og er det noget der kan gøres noget ved? Har vedhæftet et par billeder der viser hvordan husvæggen ser ud. Som det bl.a. kan ses i bunden af højre billede, er der betydeligt lysere områder nogle steder. Så de mørke områder må have opstået pga vand, lugt og alger.

Prøv med lidt husholdningsklor (sprayflaske) på et sted der ikke syner så meget, og se om det gør en forskel.  

Der er yderligere 15 indlæg i tråden.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også