Søger en god idé om vores lille skov

Vi har købt vores første hus som vi overtager snart og er super spændt på det, men ... vi mangler lidt inspiration til mulighederne (og omkostningerne forbundet med dem :) ) i forbindelse med vores have. Udfordringen ligger i det at huset ligger ca. 1-1.5m (tror jeg ...) højere og der er en stor del af vores matrikel ligner en skov. 


Da vi har ikke erfaring med lignede ting (har aldrig boet i hus), mangler vi inspiration til hvordan vi takler den. Umiddelbart vil vi beholde privat livet i haven og udnytte vores 900m2 grund lidt bedre.

9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

I kunne jo starte med at flytte ind og se, hvordan beplantningen virker på jer. Det med at begynde med at rive det hele op og starte forfra, kan blive bekosteligt, her taler vi om flere tusinde kroner. Når I så har boet i huset et års tid og har set på bevoksningen gennem årstiderne, så I kan se, hvordan det  tager sig ud, kan I begynde at lave om. I får sikkert rigeligt at lave, når I er førstegangskøbere. Huset skal vel også holdes ved lige, så tiden skal nok gå.


fase

Nu er det jo en hjørnegrund, så bevoksningen op imod hjørnet skal nok delvis bevares. Men ellers ville jeg tage det lidt i småbidder efterhånden som lyst / behov er der. Man skal forvente at træer der står inde i " skoven" kan have en dårlig facon hvis man fjerner dem ved siden af. Der har været skygge og lidt plads så de får en svag side. Så må man rette dem lidt tll ved at fortynde dem i den stærke side. Men får i lyst til en terasse, blomsterbed, eller køkkenhave / drivhus, så må der jo ryddes op der. Det i har nu ser ellers ret vedligeholdesfri ud.  


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Jeg ville heller ikke gøre det store med det samme.. rydder i for meget op, er der frit udsyn til vejen..
Tag det stille og roligt.. 

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.

Det er slet ikke nu vi vil gøre noget ved "skoven", men vil helst have en idé om hvad er muligt. Da vi købte huset i April var der ikke så meget grønt i hjørnet, men da vi kørt forbi i går kunne vi se at det så ud som billedet fra GoogleMaps, så jeg tænkte at vi har måske undervurderet hvor meget vedligeholdelse det ville kræve. Men som I allesammen selv siger - vi tager det første 1-2 år og ser hvordan det bliver. Hvis der er ellers gode ideer til pladsen, er I meget velkommen at dele dem


Det her er ikke det bedste sted at spørge prøv her .........havenyt.dk   her er det have eksperter som vil hjælpe dig


   elektriker fra jævnstrømmens tid
Annonce

Jeg er nok ikke helt enig @Svend Høst..  Her på lds kunne man f.eks. få ideer til at lave en "oplevelseshave" - En sti rundt, så haven ser anderledes ud for hver gang, du runder et hjørne..
- bygge en hule til ungerne - bruge et par træer til at sætte en hængekøje i.. 

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.

Når der nu er god tid var det da en ide at lave opslag begge steder, og "høste" det man synes bedst om. 

Men er man stadig i tvivl, kunne man hyre en havearkitekt.Den del koster ikke så meget. Han/hun spørger ind til jeres tanker og vejleder derudfra. Det betyder ikke at i skal ofre 40-50.000 med det samme, Man har bare en tegning som man kan styre efter de næste 5-6 år, så man ikke laver noget der spænder ben for noget andet. Min søn og svigerdatter havde en på besøg ved et nybyggeri. Så lavede de det til en 5 års plan. Det er så på grund af andre økonomiske omstændigheder blevet 1/2 færdig på 7 år. plus vel 1/4 del der er lavet anderledes. Men de har ofte skulet til haveplanen. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Som andre også skriver, så flyt ind og brug det første år, eller 2 på at finde ud af hvad der fungerer og hvad der ikke fungerer.
En have er ikke statisk og er i konstant forandring, ikke kun året igennem, men også over flere år.
Brug tid på at gå rundt i haven, på alle tidspunkter af dagen, for at finde ud af hvor, feks morgensolen er bedst, hvor aftensmaden skal indtages, hvor der skal grilles, eller spilles fodboldt, eller hvor det næsten altid blæser/trækker fra, når man sidder med en kop kaffe.
Gamle haver har nogle gange også skjulte skatte i form af fine gamle løgplanter eller buske, roser mm som du først opdager ved at opleve årets gang. Tænk også på at et træ tager rigtigt mange år om at blive stort, så hvis du fælder et træ nu og så fortryder det om et halvt år, så tager det mange år inden du igen kan have sådan et stort træ, medmindre du har kassen til at købe et nyt stort træ  

Det ville også være surt at rive en busk op, eller fælde et træ og så ikke vide at der under det gemmer sig de flotteste forårsløg, der har været der en menneske alder, og som med lidt omhu kunne flyttes til et andet sted inden busken fjernes. 

Derfor:lyt til rådet om at flyte ind og bo der et års tid, inden i begynder at planlægge hvad der skal ske.
Så kan du altid bruge de kolde vinterdage på at få inspiration til de kommende års projekter  
Rom blev ikke bygget på en dag  

Held og lykke med huset    


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...

Tilslutter mig koret (vendt 1 - 2 år med at købe den skide motorsav), stik fingeren i jorden og se tiden an. 

Ps. En skov er vist også noget af det nemmeste at vedligeholde, passe og pleje, der skal hverken slås græs eller luges ukrudt, og så er den dejlig skyggefuld.   

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis