Hurtig mangel på varmt vand

Hej kloge mennesker. 

Vi har i lang tid Hart problemer med at vi hurtigt løb tør for varmt vand i brusekabinen, og regnede med at den gamle vandvarmer var dårlig. 

Men nu har vi sat en ny metro 110L vandvarmer op, men men men, vandet er stadig meget koldt til Sidst, hvis 2 voksne mennesker skal i bad efter hinanden. 

Hvad kan der være galt?

Skal lige siges at der også er skiftet bruseameatur, så det er også nyt. 


Hjælp, er træt af kolde bade, når kæresten har brugt vandet:-)


Med venlig hilsen

Brian P
Hej kloge mennesker.  Vi har i lang tid Hart... Vis hele indlægget
29 svar
 Følg tråden
Der er 20 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Det ved jeg intet om, der er kun haner i bunden af den..


Med venlig hilsen

Brian P

Som Franks skitse viser, så skal det varme vand tappes fra toppen af beholderen. Det gøres ved tappe gennem det rør i bunden af beholderen der er markeret med rødt. Dette rør er indvendigt ført til beholderens top. 

Kan du lægge et foto op, som viser tilslutningerne i bunden af beholderen.

Noget helt andet - det kan være at det er dit blandingsbatteri der er defekt. Er vandet i dine andre vandhaner også koldt?


Søren O

Prøv at tappe varmt vand og mål temperaturen, hvis den er under 55°C, så drej på termostaten og vent til temperaturen er steget (et par timer), mål igen. Det ser (ud fra dit billede af termostat indstillingen) ud som om din termostat er sat lidt lavt.


fase

Termostaten har jeg lige skruet ned, den har stået på max! 

Blandingsbatteriet er skiftet i søndags, så det er også helt nyt.. 


Med venlig hilsen

Brian P

Få den tilsluttet til 400V, så kommer du noget hurtigere til at have varmt vand, og skal ikke vente halve dage på beholderen er varmet op igen.

98L, fra 8°C til 60°C kræver:

98[kg]*4,19[kJ/(kg*°C)]*(60-8)[°C]=21352kJ. ved 1kW varmelegeme effekt leveres 1kJ/sek, så principielt skulle det "kun" tage under et halvt minut (21 sek) at gen-varme hele beholderens indhold af vand.

Eller den kan klare 1000/(52*4,19)=ca.4,5L/sek. Så det virker som om der er noget der ikke er tilsluttet korrekt. 


 

Annonce

Lige så vigtig (synes jeg) er også hvad det koster med el     Hvis man tager udgangspunkt i en tilgangs temp på 5 grader og opvarmer 150 liter til 55 grader, bruger man 0,0011627907 * 150 * 50 = 8,721 kwh a 2,20 kr - Fy for pokker det er dyrt..     

Der sidder en føler under det hvide dæksel i bunden, den kan du evt trække længere ned, så der er mere varmt vand i beholderen før termostaten slår fra.


Rørtilslutningerne til din varmtvandsbeholder ser rigtig ud - det skal nok være i orden. En lille detalje - afløbet fra din sikkerhedsventil er ikke udført korrekt. Du kan ikke se om den drypper eller "tapløbet". Der skal sidde et 3/4" rør i sikkerhedsventilen. I modsatte ende skal det være skråt afskåret. Det grå afløbsrør skal afkortes, således at du kan se om sikkerhedsventilen drypper.

Hvor lang tid tager det at opvarme beholderen fra helt kold til den slukker? Hvis opvarmningstiden er ca. 1 time kører den på 400 Volt. 


Søren O

Har snakke med elektrikkeren og den køre 400V 

Så løsningen er nok at hun må skærer tiden ned på Sit bad, så der også er vand til mig😂😂👍🏻 


Tak for alle de gode svar, råd og vejledninger🙏🏼👏🏻


Med venlig hilsen

Brian P
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis