Carport og plankeværk i stedet for hæk

Vores nabo har planer om at lave en carport i skellet mellem vores grunde. Vi har aktuelt en ligusterhæk i skellet mellem vores grunde. Må vores nabo gerne bygge carporten i skellet, hvilket vil indebære, at hækken skal fjernes der hvor carporten skal være? Jeg er ikke klar over, om de ønsker siden på carporten skal være af træ eller mures op. De ønsker også at fjerne hækken og i stedet lave et plankeværk fra carporten og ud til vejen. Er der nogen, der ved hvordan reglerne er for dette?

2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Velkommen til.
Det ved din kommune alt om, men jeg mener ikke han må bygge i skel, og i hvert fald ikke højere end hegnsloven siger(mener det er noget med max 2,5 mtr).
Men hvad med lige at få en snak med naboen om hans planer, mange ting kan jo ordnes over en kop kaffe eller en øl, inden du bringer myndigheder på banen. Det skulle jo nødigt udvikle sig sig til nabokrig, for det er bare totalt opslidende, og ingen vinder en sådan sag.

Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...

Naboen har under visse betingelser ret til at opføre en carport i skel, også selvom det betyder, at han skal fjerne et stykke af fælleshegnet.

Der står i Hegnslovens kapitel III, Ombytning, ændring og sløjfning af hegn §12:
"Stk. 5. Hvor der lovligt bygges helt ud til skellinjen, kan hegnet sløjfes uden hegnsynets medvirken."

Du skal endda give naboen ret til at færdes på din side af skellet, så naboen kan vedligeholde carporten, hvilket betyder at planter du noget op af carporten, må naboen fjerne det.

Til gengæld må naboen ikke fjerne resten af jeres fællehæk, gør naboen det skal du straks tage kontakt til hegnssynet i din kommune.

Ps. Der kan være lokalplaner som forbyder at opføre bygninger tættere på skel end 2,5 m - undersøg det på kommunen. 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis