Tilbygning, kloak mv.

Hej alle, jeg er ny på dette forum, men står foran at skulle lave en tilbygning på mit 70'er parcelhus. Så jeg vil nok komme med massevis af indlæg hen ad vejen, men dette handler om kloak.
Der er kælder på huset med bad og toilet i, og dette vil vi nedlægge, og kun bruge kælderen til opbevaring. I tilbygningen skal der etableres bad og toilet, lige som der i eksisterende hus (som skal gennemrenoveres), skal være bad/toilet hvor der aktuelt er køkken.
Kan man "flytte kloakrørene op" så de ikke løber nede i kælderniveau?
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvis du ikke vil bruge dine kloakinstallationer i kælderen længere (og ingen vaskemaskine i kælderen), bør rørene sløjfes, således at der ikke er forbindelse til kloaknettet fra ubenyttede rør.
En ny tilbygning vil man typisk tilslutte det eksisterende kloaknet uden for huset, men det kommer helt an på hvordan det eksisterende er udført. Dybden hvor de nye rør skal tilsluttes kan meget let være under kældergulvniveau.
Hvis du ikke har en kloaktegning, så prøv at gå ind på din kommunes hjemmeside og søg på "byggesagsarkiv". Så vil du sikkert få en anvisning på hvordan du kommer ind til dit hus, og hermed kloaktegningerne.
Arbejdet skal udføres af autoriseret kloakmester, så i sidste ende beslutter han hvordan tilslutninger og afbrydelser skal udføres.

Søren O
Dog vil den snu ræv sørge for der er et eller to afløb i en kælder, hvis uheldet er ude og der skulle springe et vandrør. Det vil sikkert være klogt og overhøre den snu rævs gode råd, hvis der er fare for vandet kan risikere og komme baglæns op af kloakken på stedet hvor huset ligger.

Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.
God pointe med en kloak i kælder. Men hvis der "aldrig" kommer vand i så skal man hælde lidt i en gang imellem. Hvis vandlåsen tørrer ud lugter det forfærdeligt i hele huset, indtil man har smidt en 1/2 spand vand i den.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Sløjf ledninger i kælderen(med mindre jorden under Jer er tør).
Så kan en aut. kloakmester selv finde ud af, hvordan de nye skal ligge, da man idag helst skal hurtigst mulighed ud til hovedledningen så giver det nok ikke meget mening at begynde at køre de gamle op i stueetagen.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis