Renovering af vægge - murerarbejde

Jeg bor i et gammelt hus fra 1935. Jeg har i den lille entre revet 7 lag gammelt tapet ned og nu står væggen helt rå. Væggen ser dog ikke helt så fiks ud for meget af pudset er faldet af (lå bag tapet i kager) væggene er fyldt med store huller og på en væg er der sat en gipsplade op da der før her var en dør. Mit projekt er at få alle store og små huller fyldt ud med mørtel for at ende ud til sidst med rå vægge som er spartlet. Altså hen af "New Yorker Style" Hvad skal jeg bruge ? Jeg vil meget gerne have nogen brugbare råd da det er mit første forsøg med murerarbejde...
Nogen der kan hjælpe ?
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
chrisbo
chrisbo
108 8700
Er der andet bag den gips i dørhullet? Hvis ikke skal du fylde dem ud med gasbeton mursten leca blokke eller lign. Så du har en flade som kan pudses op. Det du skal igang med lyder meget som vandskurring hvis du søger herinde finder du en masse posts omkring det, men basalt gælder det om at du har noget mørtel som du påfører i et lag(helst lige) og derefter skurrer efter med en fugtig svamp. De forskellige producenter har forskellige anvisninger.
chrisbo
chrisbo
108 8700
Men et billede kunne hjælpe gevaldigt og måske et link til noget inspiration du måske kunne finde på nettet.
MetteFD
MetteFD Trådstarter
2 3450

Skrevet af <a href='https://www.lav-det-selv.dk/Medlemmer/Profil/userid/45541' class='af-profile-link'>chrisbo</a> på 20-02-2017 16:22
Er der andet bag den gips i dørhullet? Hvis ikke skal du fylde dem ud med gasbeton mursten leca blokke eller lign. Så du har en flade som kan pudses op. Det du skal igang med lyder meget som vandskurring hvis du søger herinde finder du en masse posts omkring det, men basalt gælder det om at du har noget mørtel som du påfører i et lag(helst lige) og derefter skurrer efter med en fugtig svamp. De forskellige producenter har forskellige anvisninger.Hej,
Der er gasbeton bag pladen. På den anden side af væggen er køkkenet, hvor der hænger køkkenskabe, så væggen er solid nok.
Det var mere materialevalg som jeg har brug for at vide... Jeg har vedhæftet et billede, så du kan se hvor det ser mest slemt ud...
Vedhæftede filer
Annonce
ev elmand
ev elmand
17293 7480

Velkommen på LDS

Du skal have alle huller grovpudset, så du får en lige væg, derefter ville jeg foretrække filsning (nogen kalder det vandskuring) det slutter med en lidt ru væg, men så skal der ikke spartles yderligere. Der hvor du har gipsplade på, bør du tage den væk, og så pudse det stykke med mørtel. Det er aldrig godt at have forskellig materialer, det vil altid revne i samlingen.
Når det er indendørs og så forholdsvis lidt, ville jeg undgå at købe alt for meget forskelligt materiale, men du skal dog have lidt værktøj.
Du skal bruge et par murerspande, en murerske der kaldes spandske, et pudsebræt, en stor bred pensel, og et filsebræt, (det er et pudsebræt med et lille lag skumgummi limet på.) Husk at gøre værktøj helt ren hver aften
Til grovpuds kan du bruge vådmørtel (bakkemørtel) som blandes godt med cement 19 dele mørtel til 1 del cement (opmålt efter volumen) . Mørtel købes i 15 l sække, men kan også købes i 250 l bigbag men det er sikkert alt for meget til dit formål. Man kan også købe en færdig blanding som kun skl tilsættes vand, Lip Weber eller andre har det, og det købes på byggemarked.
Huller stænkes meget med vand. Den brede børste er god til det formål. Så blander du lidt mørtel med cement 3 - 1 og med så meget vand at det er meget flydende. Denne vælling børster du hullerne med, så der kommer et lille lag med forbindelse ind i alle sprækker og nicher. Så lægger du noget af den blandede mørtel op på pudsebræt (så meget du kan bære). Den sættes imod muren med den ene kant og vippes op så mørtel kommer hårdt ind imod muren. Den trækkes/presses så op ad muren medens man stadig tipper den mere og mere ind imod, så kommer mørtelen til at sidde på muren. Det er meget vigtig at første lag presses godt ind i underlget, og det gør ikke spor at du i den forbindelse taber 1/3 af mørtelen på gulvet. Det kan bare s○mles op i spand igen. Samme procedure gentages lige ved siden af, og eventuelt oven på. Så skal du have et lige bræt eller din vaterpas. Den trækkes op over det våde pudslag, med det gamle pudslag som styrer. hvorved du skraber det overflødige mørtel væk. Der kan sagtens forekomme nogle huller eller partier som du ikke har fyldt helt ud, så må der lægges mere på der.    Når du er kommet et godt stykke frem, mærker du efter om det er "fingertør" Altså sætte en finger på og der må ikke komme store mærker. Så skl du igng med pudsebræt. Den køres hen over i cirkel bevægelser, hvorved det bliver helt jævnt.

Dagen efter blander du vand i din filsemørtel efter anvisning på sækken. Den trækkes på hele væggen på samme måde men i et tyndt lag. Igen når den begynder ta vise tegn på at være lidt tør, kommer du med dit filsebræt som på forhånd er dyppet i vandspanden , og trukket det værste vand af på knten af spanden. Den køres også rundt i cirkelbevægelser.

Nu har du en overflade der er lige til at male efter at du har givet det en omgang spæregrunder både ny og gammelt pudslag
God fornøjelse.


 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
chrisbo
chrisbo
108 8700
Det skal du nok få pænt igen. Der er nok mange der har forskellige meninger om hvordan det skal laves og det kan godt være min ikke er korrekt men du skal nok have fat i noget hæftemørtel eller noget tyndpuds alt efter hvor tykt et lag du skal have på. Weber maxit og skalflex laver hver udemærkede produkter som er nemme at arbejde med. Skalflex er tit på bud i bauhaus.
Husk altid at forvand muren godt med en forstøver eller lign din mur har haft næsten et århundred til at tørre i, og følg altid fremgangsmåden bag på pakken.

Der findes mange links på nettet omkring div produkter nedenstående er et til badeværelser.

http://husfidus.dk/pudsning-af-klinker-paa-badevaerelse-med-weber-multi-280-haeftemoertel/
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
x

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her

Se også

Find byggemarked

Vi har samlet alle byggemarkeder i Danmark.
Søg på postnummer her:


Se alle byggemarkeder her