Asbest

Hej,
Vi har revet et gammelt køkken ned og fjernet klinker - ved I hvad sandsynligheden for at der har været asbest i fliseklæben hvis køkkenet er sat op i 1978?
Der er desuden et sænket loft i noget der ligner gipsplader - kan der være asbest i det? ved i hvert fald det hvide er maling da der er et sted hvor der ikke er noget maling hvor det har papfarve?
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvordan sætter man et billede op?
Hvis ikke det også er ham der stiller spørgsmålet
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.

Det korte svar - ja, der kan være asbest i begge dele. Men er det ikke lidt sent at spørge når i HAR pillet klinkerne ned? Hvis loftpladerne er de originale, så kan det være det står påskrevet de gamle tegninger af huset hvad det er for en type. Det var værd at undersøge til at starte med.

Udklippet er fra en SbI-anvisning om asbest, og viser at der er over 10% chance for at finde asbest i et hus opført i 1978.


Hvis i vil være på den sikre side, så tag et par prøver i en "pølsemandspose" el.l. og find et laboratorie der kan analysere det for jer. Jeg mener der ligger noget der hedder Goritas i Ballerup eksempelvis. Det vil nok koste 1000-1500 kr at få analyseret en prøve af hvert materiale, afhængigt af hvilket laboratorie det er. Om man kan henvende sig som privatperson ved jeg dog ikke.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også