Gamle mursten

Er der nogen der kan hjælpe med at finde denne mursten?
Jeg kan se at tidligere ejer, har fundet nogle armeret overliggere. De er ikke helt magen til, men det er nok det tætteste man kan komme...
Står og skal skifte vinduer, og nogle murhuller, skal ændres. Så kunne godt bruge nogle flere armeret overliggere
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvis murhullerne skal ændres sådan at du får mursten i overskud, kan du selv lave overligger af dine mursten - eller indleverer dem hos Strark så laver de nogle fine overligger, men det er rimeligt dyrt.

Riller i mursten kan laves med en lille vinkelsliber med diamant klinge. Læg en række mursten op f.eks. på græsplænen, og kør 2 x 2 spor med ca. 10 mm imellem så en den lille stump nem at knække af. Der støbes så 1 stk. armeringsjern ned i hver rille. Husk at jernet skal vende nedad nå du monterer det på plads.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

..og kommer man til at mangle mursten, kan man jo altid sætte et ekstra lille vindue i huset. 

Ps. Husk, at den rille der laves tættest mod facade-fladen ikke skæres alt for langt ude, ellers kan den ses. 

Og husk at brug rustfri armeringsjern..
Og så sviner det pænt meget at skære i mursten...

Jeg ved ikke om de vil lave noget for private, men Carlsberg bjælker / Randers Tegl er jo specialister på området, og har en fabrik i Randers der ikke laver andet.

Vi prøver igen, i morgen --
Hvis du lægger dine sten op på en plade hvor du har fastskruet en reglar og skruer en anden reglar op mod bagsiden af dine sten, så kan du lettere styre din rille bliver nogenlunde lige og så er det langt lettere at lægge armeringsjernet i og støbe.
Brug nogle flamingo stykker til at skabe fuge afstenden mellem dine sten. Det skal gerne være ca 2 cm dybt, så du kan få fuget med den rigtige mørtel når overlæggerne er lagt op... Og husk du også skal kunne fuge op under overlæggeren i vindueshullet, ellers vil det se lidt forkert ud...
Det samme gælder hvis din facade rille kommer for langt frem... Så kig på hvor langt ude/inde dine vinduer sidder i forhold til facaden... Og brug det som guide for hvor langt bagud den forreste rille skal skæres.

MVH Njord
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis