Vindmølle

Går og tænker på at lave en lille vindmølle. bare for sjov.

men hvis man nu skal bruge en generator, hvilken en burde man så bruge?
på forhånd tak.

9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du kunne begynde med en generator fra en bil. Du skal så lave en gearing, så generatoren drejer med 1200 til 1500 rpm, når din vindmølle drejer rundt.

fase
1500 omdrejninger er alt for lavt, bilens generator kører normalt dobbelt så hurtigt som motoren.
De 1500 rpm er bare for at komme i gang, og der producers også energi ved 1500 rpm, ellers ville din bil ikke lade ved tomgang, som tit er ca. 750 rpm.
gearforholdet kan du regne ud ved at sige: generator remskive = D1 og generator rpm = 3000 mølleremskive =D2 møllere rpm = X. Vi kender ikke din mølle derfor er omdrejningerne sat til X.
D1*3000 = D2*X => (D1*3000)/D2 = Xomdr. eller (D1*3000)/Xomdr. = D2


fase
Har læst lidt om forskellige ( Low rpm genrator )
kunne dette ikke være en mulighed for at komme omdrejningerne til livs på?
Jeg tænker fra større Diesel biler/lasbiler.
Annonce
Og mange tak for din udregnings formel.
Nu har du ikke skrevet noget om, hvor stor din vindmølle skal være, så derfor er vi lidt ude i gætterier med hensyn til, hvilken type generator, du kunne anvende. De 3000rpm, jeg har brugt i min formel, er bare et eksempel. En generator fra en bil kan nemt køre med 10.000 til 12.000 rpm.

fase
En gearing er jo ikke noget problem, det kan gøres næsten tabsfri. Det allerstørste problem er at få vinger til overhovedet at trække noget energi, at dernæst undgå at de løber løbsk. Det vil sige at selv om generator pludselig ikke kan afsætte mere strøm, så må vingerne ikke stige op i omdrejninger.
Det kan laves med bremser måske, men det kan også laves så vinge spidser ved centrifugalkraft bliver slynget ud, og dermed komme i en stilling hvor de yder modstand. De skal så helst selv finde på plads når omdrejninger falder tilstrækkelig, så der er mange konstruktive ting der skal tages stilling til.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Har også fået samme idé og er samme sted som trådstarter her. Har google lidt og fandt en video, der hentydede at det er ulovligt at sætte op på en parcelhusgrund. Giver go mening at man ikke må opsætte en 100 meter høj mølle, og der kan selvfølgelig være grundejerforenings bestemmelser, men ved nogen om der er generelle forbud mod vindmøller?


Let's make better mistakes tomorrow!!

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis