installation automower

så blev beslutningen taget - har gået i mange år og syntes at græsklipninig bare er en sur pligt og noget som jeg altid var på bagkant med - det regner altid når man har planlagt at gøre det...og andre undskyldninger.

jeg har nu bestilt en automower ( robot plæneklipper)
valget stod mellem robomows rs625 eller automower 430x. robomoweren ville muligvis have været det bedste valg, da jeg har en del grene og æbler som falder ned i haven - dens roterende knive ville nok bedre kunne klare mosten i forhold til automowerens 'barber blade'
i sidte end har jeg valgt at prioritere nabo venskabet højest og valgte automower fordi den på papiret er mest støjsvag (det siger alle test også)

anyway nu skal jeg til at installere kabel og alle gode råd modtages gerne inden jeg graver kablet ned.
der er tale om en sommehus grund, hvor jeg har en bred 'natur hæk' rundt om, og på ydersiðn har vi alle 2 meter græs - jeg tænker ikke at lade robot plæne klipperen køre på ydersðn af hækken - blot på indersiðen hvor græsset også gror hurtigere.

hvordan med træer, buske m.m. skal jeg blot lade automoweren køre ind i træstammen og vende om, eller giver det mening at grave kabel ud til dem og rundt om stammen ?
umidelbart er det vel ikke nødvendigt - men er der fordele ved at gøre det..?

jeg tænker man skal være omhygelig med afstanden til kant, men er lidt i tvivl om hvor meget jeg skal lade den bumpe ind i og hvor meget jeg skal styre via kabel...
14 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Drop at grave det ned. Slå det fast med pløkker i stedet for. Græsset optager kablet i løbet af få uger, når det rigtigt er i vækst. Det giver dig mulighed for at flytte kablet uden det store besvær senere hen. Tro mig. Du slipper ikke for justeringer hen ad vejen.

Mht diverse forhindringer så lader jeg min køre mod de forhindringer, som tillader det. Eks træer, højbede, legehus, gyngestativ, etc. Men det er jo et valg. Jeg vil anbefale at du prøver dig frem.

Nu nævner du grene og æbler. Begge dele er ikke en Automowers livret. I mindre grad ok, men er der tale om helt nedfald fra et større træ, vil den stoppe. Enten fordi den tror den glider eller er løftet.

Mvh. Jakob Jørgensen

Du bør nok lave sløjfer rundt om det, plæneklipperen ikke skal køre ind i (buske og træer), fordi den så bedre kan "finde vej". Jeg har set sådan plæneklipper blive forvirret ved at støde ind en forhindring. Det giver godt nok noget mere besvær med at trække styreledningen rundt.


fase

Skrevet af <a href='http://www.lav-det-selv.dk/Medlemmer/Profil/userid/24559' class='af-profile-link'>S. Fabrin</a> på 01-01-2017 16:49
<p>Du bør nok lave sløjfer rundt om det, plæneklipperen ikke skal køre ind i (buske og træer), fordi den så bedre kan "finde vej". Jeg har set sådan plæneklipper blive forvirret ved at støde ind en forhindring. Det giver godt nok noget mere besvær med at trække styreledningen rundt. <img src="/DesktopModules/ActiveForums/themes/lds2015/emoticons/smile.gif" /></p>


Jeg har aldrig oplevet at min bliver forvirret. Godt nok en 230 acx.

Mvh. Jakob Jørgensen
min datter har foreslået at vi om efteråret slå 4-5 pløkker i jorden rundt om æbletræerne og sætter net under (som fanger nedfalds æbler)
det syntes jeg selv lyder som en fin ide - det er et sommerhus, så der kan godt gå 2 uger mellem vi er der oppe og tilse moweren.

tænker også at fælde et af æble træerne, så der er 1 mindre at tage højde for
Du kan jo starte op og se om det reelt er et problem. Afhængig af sorten så falder æblerne måske først ned, når væksten på græsset er nedadgående. Fordi den står stille en uge er potentielt ikke et problem.

Mvh. Jakob Jørgensen
Annonce
230, har den ikke ultralyds sensor - måske derfor det ikke betyder helt så meget med tråd rundt om træer....overvejede en automower 450x, forskellen er at den også har ultralyds sensor og connect modul + højere lidt støj - men pris springet var for stort....(6000 kr) nu nøjes jeg med connect modulet til 1500 kr, så reelt kostede den 4500 kr mere for ultralyds sensor
Nej. Det er ikke ultralyd. Ganske alm stødsensor.

Mvh. Jakob Jørgensen
Blot til inspiration. Min gl 230 acx på arbejde. Den larmede lidt på det tidspunkt pga dårlige lejer i knivdisken.

Efter 1:20 kører den mod trampolinen, som lige så godt kunne have været et træ eller andet.

https://youtu.be/I55J8cIhlVs

Mvh. Jakob Jørgensen
automower ankommet, der går nok lige en uge eller 2 inden den skal installeres....har muligvis dummet mig ved at komme til at købe 'connect' modul hos forhandler i sverige....ser nu at der ikke er meget info omkring diy installation af et sådan modul...

eneste jeg har kunne finde er denne tyske video...
https://m.youtube.com/watch?v=4qX7fHmil0c

er lidt i tvivl om det bare er at fjerne pinkode fra simmkort, åbne automoweren og skue connect modul fast i dertil hørende huller - samle alt igen og starte automower op og gå ind i tilbehørs menuen for at aktivere connect modulet.
min automower har sw 7.09 så vidt jeg kan se, mener det er seneste sw.
der gik lige lidt længere tid inden den blev 'installeret', heldigvis vokser græsset jo ikke voldsomt i jannuar.

det gør det tilgengæld her i april - dyret blev installeret for 2 uger siden, og har kørt upåklageligt lige siden.
jeg har valgt at trække ledning rundt om stort set alt undtagen 2 æbletræer som den så må bumpe ind i.
haven er på 1650 m2 og med en del øer med frugtbuske, prydbuske m.m.
et installations sæt 'large' dækkede således kun lige akurat - mangler faktisk stadig et guide kabel som skal gå igennem haven i midten.
(ekstra kabel er bestilt)
trods 1 manglende guide kabel finder den fint rundt, returnere til laderen og finder selv ud af det.
i perioden er græssesonnen rigtig gået ind og naboer køre ivrigt med deres græsdyr, min køre ca. 3-4 timer hver dag og det holder fint græsset nede - har faktisk ALDRIG haft så ren en plæne, der er intet spor efter nedklippe græs, så bioklip virker når der er tale om roboklipper.
mht. lyd, så skal man visuelt ud og lede i haven, for at finde ud af hvor den er, det siger lidt om hvor lidt den siger. i praksis vil jeg sammenligne den i lydstyrke med en cykel....! vel at mærke en ny en af slagsen, ikke en med rusten kæde...
alt i alt er jeg sikker på jeg bliver glad for den.
Der er yderligere 4 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis