Rigtig gamle termostater

Hejsa.
vi har to støbejern radiatorer som har nogle meget gamle termostater på.
De er meget smukke men næsten umulige at regulere.
Derfor vil vi gerne have dem skiftet.

At skifte en nutidig termostat er "bare" at klikke den af og på.
Men med dem her har jeg ikke set før.

Hvordan gør man? Og kan man overhovedet skifte den til en moderne termostat ?
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej.

Det er ikke termostater du har der, men det der svare til en almindelig gammeldags vandhane, dvs. de ikke regulerer efter hvor varmt rummet er.

Alle lige 1/2" fremløbstermostater, der er til købs kan erstatte de viste. Her er et link som et eksempel: http://www.vvs-eksperten.dk/radiatorer-rio-8/radiatorventiler-og-radiatortermostater/radiatorventil-pakker/danfoss-termostat-ventil-12-lige

Det største problem ved og skifte, er du skal have vandet af anlægget, med efterfølgende udluftning osv. til følge.


Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.
Takker.

Gode råd til hvordan man tømmer en radiator der sidder i et rum uden afløb.

Det er gamle radiatorer så der er ingen stop på dem. Altså skal der slukkes for vandet i huset. Heldigvis sidder de på øverste etage så der er ikke meget vand der skal ud.

Ja man kan vel også tømme alt vandet nede fra, men da vores hus er opført i 1947 er vores fjernvarme desværre placeret i et lokale hvor der ikke er afløb (det må man vidst ikke mere, ved nyere byggerier).

Det gør det meget svært at tømme vandet af nede fra.

Håber på gode råd
Vandet tømmer mand som regel fra et sted lavere end radiatoren, oftest gøres det i fyrrummet, hvor man tømmer med en slange ud til det fri, fra den hane du du normalt påfylder anlægget.

Har du direkte fjernvarme, er det straks en helt anden sag, og alt arbejde på anlægget må kun udføres af godkendte leverandører.

Elektronikteknikeren
Mit problem er at vores hus er så gammelt at vi kun har afløb i rum hvor der ikke er radiatorer.
Derfor skal vandet tømmes ud fra den radiator der skal skiftes termostat på (eller en anden hvor det er lige så svært)
Så leder efter råd til hvordan man fx kan opsamle vandet eller guide det over i en spand uden at det kommer ud over det hele.

Det er ikke direkte, så det burde kunne lade sig gøre hvis bare vandet kan komme ordentlig af.

På forhånd tak
Du tømmer ikke vandet af på den enkelte radiator, men som Gregeren skriver så gøres det ved din fjervarme unit, typisk der hvor du fylder vand på anlægget igen.
Sidder den i et rum uden gulvafløb, så burde du kunne få en spand ind under, eventuelt med en slange (som du skal bruge for at genfylde anlægget).
Men igen som Gregeren skriver så er det straks noget andet hvis du har ikke har et lukket kredsløb, men fjernvarmen rundt i den radiatorer...

Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Annonce
Det er da ikke noget problem og tappe vand af et anlæg uden og have et afløb. Du sætter da bare en slange på, hvor du fylder vand på anlægget, og lader den frie ende ligge i et afløb eller stikker enden ud af et åbentstående vindue. ;-)

PS. Husk fehår og paksalve når du skruer de nye ventiler i anlægget.

Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.
Når du ikke har direkte fjernvarme, så er det "bare" på med slange-studsen til på-fyldning, og så en slange der er lang nok til at komme over i en vask eller udenfor døren.
Så åbner du påfyldningen, og går op til det højeste sted i huset, hvor du åbner for en udluftnings ventil, og så dræner vandet sig selv af over noget tid. Åben gerne for flere udluftninger på øverste etage, så går det lidt hurtigere, men det kan snildt komme til at tage et par timer eller mere, hvis du har et stort anlæg.

når du så har hele anlægget drænet, er det bare igang med at få skiftet samtlige regulerings ventiler til nogle der harmonerer med nutidens standard, og så skifte thermostater samtidigt f.eks. til Danfoss' centralt regulerende system, det kan nemlig spare dig for en del finanser på varmeregningen, samtidigt med det er meget nemmere at regulere.

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis