Betonbordplade?

Hej hej i forummet
Vi har noget af en udfordring i vores brykkers. Vil gerne have en pæn bordplade rundt om en murstens væg midt i rummet. Vi kan godt li det rå look.
Kan man støbe en pæn beton bordplade på stedet?
Planen ville være at bygge en ramme for så at fylde op med beton. Jern i midten og langs kanterne. Pudse overfladen så den bliver plan.
Er mit projekt håbløst?
Er det muligt at slibe en pæn overflade?
Hvor tyk skal min bordplade være?
Vægten på pladen bliver ikke noget problem da den er understøttet af muret væg.
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej mikkel,

Se i artikler, der er emnet behandlet, og bygningskonstruktøren har smidt et fint link.... Du kan evt skære en melaminplade til så den passer rundt om muren. Herefter vender du den om, monterer kantlister i melamin på 3-4cm svarende til tykkelsen (bor for !!), og smører en teskefuld madolie ud over plade og kanter. Træk silikone (gerne sort så den er let at se) rundt i alle samlinger så du får en svag runding på bordpladen. Du kan skille en kuglepen ad eller finde en stump rør og trække gennem den våde silikone så rundingen bliver ensartet. Når silikonen er tør fjerner du det overskydende som blev 'skubbet' væk af røret. Nu er du næsten klar til at støbe.

Læg pladen på et helt plant underlag. Forbered rionet-armeringen så den passer(2cm fra alle kanter) sæt nogle stykker ståltråd på flere steder. Læg to eller flere lægter på tværs af formen og bind ståltråden på disse så rionettet hænger frit ca. 2 cm over pladen. Hæld en tyk grød af beton i formen, dobbelttjek rionettets placering og fyld op til kanten. Du kan med fordel bruge plastificeringsmiddel i betonen så den bliver selvnivellerende(sørg da for at formen ligger vandret).

Herefter vibreres udenpå formen og dækkes tæt af med plast et par dage eller mere mens du spændt venter på det store øjeblik (:

Efterfølgende kan du evt vådslibe for en glat finish. Hvis du vil have en meget rå finish kan du undlade plastificeringsmiddel og vibrere i kortere tid (giver en masse små kratere fra luftbobler der ikke er blevet vibreret ud af betonen...men du skal stadig vibrere jævnt over hele pladen, bare ikke så lang tid)

Der kan også fyldes pyntesten i, indfarves, etc etc...det er en videnskab som du kan finde et hav af gode og mindre gode videoer om på youtube (:


Mød de kloge med ydmyghed og de bedrevidende med skepsis
Tak for et supert svar. Det skal prøves
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis