Danfoss ECL 110 samt Dafoss connect/link - kan det sameksistere?

Er blevet anbefalet at få opsat en ECL 110 (Klimaregulering) til min fjernvarme.

Lyder som en god ide, så det tror jeg at jeg siger ok til...

 

Men kunne også godt tænke mig Danfoss connect/link hvor jeg kan opsætte varme "profiler" og styre de enkelte rum. Samt styre via app. Ser ganske smart ud.

Men jeg kan ikke rigtig finde nogle svar på om ECL 110 samt danfoss living spiller godt sammen. Det virker lidt som om at de dækker en smule over hinanden, men på hver sin måde. Hvis ECL sænker temp om natten og så connect/living gør det samme...

Nogle som ved lidt mere eller som har noget erfaring?

  

10 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det ser ud til, at de kan tale sammen med denne udvidelse: http://products.danfoss.com/productrange/documents/heatingsolutions/electronic-heating-controllers-pi-controllers/remote-control-units/dlg-danfoss-link-gateway/#/
Jeg har heller ikke prøvet det, men de beskriver det lidt nærmere her: http://smartvarme.danfoss.dk
Det er meget lidt man kan finde om samspillet mellem Connect systemet og ECL 110. Særligt savner jeg oplysninger om hvor meget eller hvor lidt man kan styre ECL'en via Danfoss Link App i smartphone.
Er der noget som prøvet at koble de to systemer sammen via den optalte Gateway ?
Her om nogle dage er der en VVS'er som opsætter en ECL 310 hos mig.
Valgte den "store" istedet da den kan styres via app/internet.
Hvordan det samlet set kommer til at køre, ved jeg først når jeg også for opsat Danfoss Living, går der noget før jeg ved.
Annonce

Fantastisk service fra Danfoss - sende et spørgsmål i går og fik svar i formiddags. Godt gået !!!
Jeg håber, at svaret kan bruges af andre - så her er det :
" Når man har sat en ECL sammen med en Danfoss Link er det ikke muligt selv at styre om ECL skal stå i standby/reduceret/auto/komfort. Det er Danfoss Link der bestemmer det.
Uanset hvad du stiller den i så skifter Danfoss Link selv på den bagefter da det er den der bestemmer. Så hvis du gerne vil slukke for varmen så skal du bare sætte din Danfoss Link i Frostsikring så gør den det selv.

Dvs. at hvis du sætter din Danfoss Link i Frost sikring, så gør den det i ECL’en ligesom hvis du selv har sat den i standby.
"

Jeg har sat vores ecl110 sammen med link-systemet - se svar i denne tråd: https://www.lav-det-selv.dk/Forum/aft/207766 - især det med at stikket kan vende på to måder :-)

De to ting er vel egentlig bygget til at fungere sammen... Man kan sætte tidsplan for hvornår vandtemperaturen i varmesystemet skal være højere (hjemme og vågen) eller lavere (dag/natsænkning) i ecl110. Men det er megabøvlet...

Og i link kan man sætte temperatur i de enkelte rum, incl. dag / natsænkning, som thermostaterne så skal sørge for. Det er så supernemt, med app / panel.

Der går jeg ud fra at danfoss har sørget for at de to "spiller sammen" så de følges ad ind og ud af sparemode... Har faktisk ikke kontrolleret det, men regner med at danfoss har indsat denne oplagte mulighed? Så man slipper for at rode i ecl'erens tekniske og bøvlede interface...

Om ikke andet, så kan man se udetemperaturen fra ecl'erens udeføler i appen, så man altid ved hvor varmt der er udenfor ens hus :-)

Man kan dog ikke se tekniske ting fra ecl'eren så som vandtemperaturen i frem- og tilbageløbet i systemet i appen...

Vh

Niels

Vh

Niels

Min ecl310 kan ikke fungere med Danfoss link har jeg lige fået at vide. Kun den lille ecl110 kan.
Ecl310 er vist beregnet til større anlæg - boligforeninger og den slags, er det ikke? Måske er det derfor den ikke er tunet ind på link-systemet?

Med vores ecl110 spiller det super...

Vh
Niels

Tror faktisk man kan styre ECL110/210/310 fra Danfoss link med dette boiler relæ:

https://store.danfoss.com/en/Heating-and-District-Energy/Danfoss-Link---Smart-Heating/Central-Controller/Type%3A-Danfoss-Link/p/014G0272

Her er det beskrevet hvordan en gulvvarme-master kan overstyre ECL'erne (og boiler relæet gør præcis det samme som gulvvarmemasteren - nemlig at fortælle ECL'en hvornår der er brug for varme): 

https://termix.dk/wp-content/uploads/2018/10/Termix_Gulvvarmestyring_LDK3691421.pdf

Det burde virke  

Mvh Claus 









 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis