Dug på vinduer.

Hej alle.
Er ny her. Har søgt men ikke rigtig kunne finde noget. Nu hvor det er hed at blive koldt uden for har hi problemer med at vinduerne begynder at dugge helt vildt. Hvis vi ikke lufter ud og tørre det dug væk er det der hele dagen. Det er blevet så slemt at under det ene vindue der kommer mug. Nogle forslag.?
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvad må det koste?

hvis det skal koste gratis skal du blive ved som du allerede gør. Det er helt almindeligt at skal lufte ud hver dag hvis man ikke har ventilationsanlæg.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Skift ruderne ud med energiruder , luft ud , brug emhætte ved madlavning , tør ikke tøj indendørs , efter og under brusebad luft ud , 3-5 udluftningsventiler alt efter husets størrelse , som kan lukkes , de kan bygges ind i vinduesrammen....................

Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............
Det jeg bare tænker er at hvis vi går i seng. Så dagen efter er alle vinduer dugget, uden vi har tørret tøj eller opholdt os i rummet.
Det er helt almindeligt i sådan beboelse. Luft mere ud.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.

I denne tid er det nu ganske normalt med dug på vinduerne. Det kommer jo fordi at din indendørsluft indeholder mere vand (varm luft indeholder langt mere vand end kold luft), og at dine vinduer bliver nedkølet på ydersinden og så fortættes vandet i luften på den kolde overflade.

Løsningen er at lufte ud, så meget som det kan lade sig gøre, enten ved at lave gennemtræk, ved at åbne vinduerne 2-3 gange i døgnet i en 5 -10 minutter af gangen. Eller den mere omkostningstunge hvor du indstallere diverse ventilatorer der kan skifte luften for dig.
1 person udskiller ca 3 liter vand til indeluften i døgnet (ved bare at eksistere) dertil kan du så lægge, planter tøjvask/tørring og madlavning, her er det vigtigt altid at bruge emhætten, også når du feks tænder en elkeddel, for den giver virkelig meget vand fra sig når den koger 

Det er modsat ikke en god ide at lukke for varmen og lade et vindue stå på klem hele dagen, for det skaber mere fugt i hjemmet i denne tid 
Og endelig er der rengøring... mange tror at ventilatorer og emhætter klare sig selv, men de skal rengøres for at være effektive. Vi rengører vores filtre i emhætten ca en gang om måneden (en tur i opvaskemaskinen), for at sikre at den suger optimalt, og ventilatoren i badet, bliver støvsuget ca hvert halve år (her piller jeg den ned, så jeg kan rengøre røret også).


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Hvis det er en lejebolig og i ellers lufter ud jævnligt, er det udlejers problem. Vil vedkommende ikke kan i kontakte huslejenævnet eller kommunen.

Kan se på sidste billede i har svorre problemer med fugt nede ved siden af radiatoren. Det kunne godt se ud til fugten kommer gennem væggen, eller ligefrem løber ned fra oven. Det sted er meget usundt idet det er fylst med skimmelsvamp !!!

Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis