Overkogssikring

Vores Navien (Blue star) oliefyr viser fejl (overkogning) på ovekogssikringen.Det selvom kedel og tank er kolde. Har også prøvet at frakoble/afmonterer overkogssikring/termostaten. Har tillige prøvet at luse de to stik/ledninger til føleren, men ligemeget hjælper det. Det vises konstant fejl i styringen (fejl 16 = overkogssikring). 

Ved reset slukker fejlen, men kommer igen efter 2-3 sekunder. Har også prøvet med at fjerne alt strøm og på den måde genstarte, men det virkede ej heller.

Historik: Det bare tre år gamle oliefyret har stået utændt sommeren over. Blev startet op, med lidt besvær pga. luft i brændstoftilførelsen, kørte fint i ca. 10 min. hvorefter vi forlod huset - dagens efter = ingen varme, utændt oliefyr og permanent fejlmelding på overkogssikring.

Nogle gode ideer / erfaringer, ud over det åbenlyse, at ringe til den dyre service teknikker doktor ?


Forståelse skaber gensidig forståelse :-)
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Velkommen til LDS
Nu er det ikke nemt at se hvad det er du luser / afmonterer, men en overkogsikring er ALTID lavet så den skal genindkobles manuelt ved at trykke på en knap. Og den er sikkert en bryde i oliefyrets kreds, så hvis man blot afmonterer tror den stadig at der er noget galt.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Tak for svar.
Vores overkogssikring er dog ikke mekanisk, men elektronisk og under normale omstændigheder skulle fyret selv koble ind og starte op igen når temperaturen falder. Der er således IKKE nogen knap hvor vi kan aktiverer overkogssikringen på ny, se billede af en tilsvarende føler.

 


Forståelse skaber gensidig forståelse :-)
Hej
Kan også tilføje følgende fra instruktions vejledningen:
Hvis kedeltemperaturen stiger til en kritisk højde vil overkogssikringen slukke for brænderen. Lampen "Check" tændes samtidig. Når temperaturen atter er normaliseret genstarter brænderen automatisk og "Run" lampen tændes.

Forståelse skaber gensidig forståelse :-)

Føleren indeholder med stor sandsynlighed en varmefølsom (NTC) modstand. Du kan kontrollerer om den virker med et ohm-meter (multimeter) og en viden om hvilke værdier den skal have ved hvilke temperaturer. Er der ingen modstand - eller meget meget stor modstand (mere end 100 kohm), er den gået. Ledningerne skal være afmonteret når du måler. Det er en meget billig komponent, der oftest fås for under kr 100,-


Kvalitetshåndværk til en fair pris - altid fast pris iht. tilbud - www.ViFixerDet.nu
Er det en NTC eller PTC modstand skal modstanden ændre sig ved opvarmning. Ved NTC falder modstand ved højere temperatur (N = negativ) ved PTC stiger o.s.v. NTC 100 er 100 ohm ved 20 grader.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Annonce
Tak for et par spændende svar - vil lige få kigget og målt på komponenten.
Kan nogle give et bud på hvorfor vi ikke kan omgå overkogssikringen? Altså hvorfor kan man ikke starte fyret når ledningerne luses udenom føleren?


Forståelse skaber gensidig forståelse :-)

Det er fordi styreboksen i oliefyret, der er en lille computer forventer en ohmsk modstand i et givet interval da den ellers slutter at føleren er defekt. Hvis du ved hvilken modstand styreboksen forventer kan du omgå den ved at erstatte føleren med en tilsvarende modstand hvilket dog slet ikke kan anbefales da du samtidig sætter en del af fyrets sikkerhed ud af spillet.


Kvalitetshåndværk til en fair pris - altid fast pris iht. tilbud - www.ViFixerDet.nu
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis