Må man installere schuko-stik i Danmark?

Hej,

Vi har overtaget en ejendom, og vil bla. gerne forny de ældre stikkontakter til noget lidt mere moderne. 

Men må man erstatte en alm. stikkontakt (u/jord) med en schuko-stikkontakt, og hvad vil fordelene/ulemperne være ved sådan et skifte? Jeg synes der er nogle langt pænere produkter på markedet rent design-mæssigt syd for grænsen, og så skader det heller ikke at prisen ca. er en 1/3 af hvad det koster i Danmark. Det løber alligevel op når der skal skiftes stikkontakter hele vejen rundt i et 230 m2 hus. 

De nuværende kontakter er primært af denne type: http://bedrehusoghave.dk/wp-content/uploads/2014/07/Stikkontakt-gammel.png

Og så er der et par få tilbage af denne model (længst til venstre) hist og pist: http://dbastatic.dk/pictures/pictures/e7/ac/ad48-3c23-4756-9ccb-c244e36f0636.jpg?preset=normal

Jeg har bla. fundet artikler der fortæller at schuko-stik nu er lovlige i Danmark, men kan ikke helt finde ud af om det gælder nybyg, eller om man også må erstatte eksisterende kontakter med schuko-stik.

Trods at stikkontakterne er af ældre dato, så er der en næsten ny HFI-tavle hvis det har betydning. 

På forhånd tak for hjælpen! 

Hej, Vi har overtaget en ejendom, og vil bla.... Vis hele indlægget
21 svar
 Følg tråden
Der er 20 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Som du selv skriver så er der en EU standard, men det er vist mest på papiret. Det franske stik passer ikke i Schuko stikket (tysk) (ligesom det danske heller ikke passer i nogen af dem) så jeg tror der går afsindigt mange år inden det bliver ens over hele EU.

Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis