Nyt lavenergihus erfaringer og råd

Mig og min kæreste skal have bygget et nyt hus, og vi har lavenergihus i tankerne. Har læst nogle steder, at man skal være opmærksom med betingelserne (AB-Forbruger) inden for præcis denne form for byggeri. Jeg kan dog ikke finde frem til, hvorfor det skulle være et problem med et seriøst og anerkendt firma. Er der nogle erfaringer med, noget man skal være opmærksom i kontrakten, som byggefirmaerne "glemmer" at skrive, som vi skal spørge ind til?

Udover dette vil jeg meget gerne have nogle råd og tips omkring, hvilket byggefirma, der er bedst til opgaven. Hvad har I af erfaringer og hørt godt om. Har indtil videre fundet disse tre firmaer, som vi pt. går videre med og tager et møde for at høre, hvad de kan tilbyde medmindre, der er nogle herinde fra, der har dårlige erfaringer med dem.

http://www.visuelbyg.dk/

http://www.eurodan-huse.dk/

http://www.hhm.dk/

/Martin

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Indeklimaet i en del lavenergihuse har været et stort problem for ejerne. Der er stegende hedt om sommeren og om vinteren kan det være svære at få varme nok. Det var her jeg ville fokusere og få skrevet nogle kravspecifikationer ind i aftalen med byggefirmaet, så der var noget at komme efter, hvis forventningerne ikke bliver opfyldt i praksis. Energiforbrug og indeklima er for mange lavenergihuse ingeniør beregninger, som ikke holder i praksis. En måde at undersøge dette, er at tale med andre, som bor i den type hus, som i finder attraktivt.

Kvalitetshåndværk til en fair pris - altid fast pris iht. tilbud - www.ViFixerDet.nu
AB-Forbruger er nu den aftaleform, der altid bør anvendes ved privatpersoners byggesager - selv når elektrikkeren bare skifter en stikkontakt.

Hvis i ønsker at indgår en totalentrepriseaftale bør i have en bygherrerådgiver ved siden af, der overvåger at totalentreprenøren leverer, hvad han har lovet.

Hvad angår indeklima i lavenergihuse vil jeg henvise til
http://www.sbi.dk/miljo-og-energi/lavenergibyggeri/evaluering-af-energiklasserne-2015-og-2020-i-br10/lavenergihuse-opfylder-forventningerne

Branchen har lært meget i de sidste 5 år hvad angår lavenergibyggeri. At de første huse manglede solafskærmning er et lærdom. Tæthed er et andet problem.

Bemærk at det, der i 2010 hed "Lavenergiklasse 15", nu om dage er "lige lovligt". Den nuværende lavenergiklasse bliver almen lovkrav i 2020.

Med BR15 (bygningsreglement 2015) blev kravet at undgår overophedning (temperaturer over 26C) skærpet. Det resulterer næsten altid i, at der skal monteres UDVENDIGT solafskærmning mod øst og syd. Indvendig solafskærming modvirker blænding, men beskytter boligen ikke mod solens varme.

Hej.
Jeg ville sige som Mjølner beskriver. Dog er der stadig rigtig rigtig mange firmaer som stadig ikke kan finde ud af at udføre konstruktioner med en ordenlig dampspærre, følgeskader af råd og fugt. Og disse konstruktioner kræves at være virkelig tætte ved lav energi huse.
Hvad med et bæredygtigt hus? Et hus hvor der tænkes følgende.
- Alternative energikilder. Lav energi
- Brug af resurser. For eksempel regnvands håndtering kan anvendes til toilet eller andet på grund.
- Genanvendelige materialer eller genbruges materialer.
- totaløkonomisk perspektiv. Som giver et billiger hus i det lange løb, set over 30 år eller mere.
- bedre indeklima komfort, dagslys håndtering, gennemlysning af bolig. Som giver bedre trivsel for menneskerne inde i huset.

Hilsen Martin

Med venlig hilsen
Martin H.

Bygningskonstruktør / Energikonsulent
Skitsering - Byggeansøgning - Udbud - Tilsyn og byggeledelse.
Projekt,- projektering- og byggeledelse.
Arkitektfirmaet ARKIdesign ApS
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis