Badeværelse regler

Hej

I forbindelse med renovering af et hus, er vi nu nået til badeværelse og bryggers. (Tidligere et stort bryggers som nu deles i 2 af en træskillevæg med Fermacell plader)

Badeværelset er 2*2,5 meter og i det ene hjørne opsætter vi en brusevæg.

Loftet er beklædt med vådrumsgips som males

 

Spørgsmålet går mest på det her vådrumssikring. Altså de her ruller på 10cm og så det "gummi" som man smører på for at sikre mod fugtgennemtrængning.

Spørgsmålet går på hvor meget af sådan et badeværelse som skal sikres.

 

A. Siger at det er hele vejen rundt ved gulvet med båndet, samt op af væggen i hjørnet med bruseniche og så ellers gummiklistret på væggene i bruseniche hjørnet ud i ca 1 meters bredde og fuld højde (Bruseniche 90*90)

B påstår at der udover det A siger også skal sikres på HELE gulvet i badeværelser med gummiklistret, samt at der også skal gummiklister omkring vasken.

 

Som jeg husker det da vores badevælse blev renoveret (Af forsikringen, skjult rørskade) så kom de KUN gummi i brusekabinen samt gulvet og kun fordi jeg insisterede. (10 år siden så reglerne kan være lavet om)


 

Hej I forbindelse med renovering af et hus, er... Vis hele indlægget
12 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Håndvaske området er kun våd zone hvis der er monteret brusearmatur i forbindelse med håndvasken, ellers er det kun fugtig zone, hvor vådrums malerbehandling kan bruges.

km
I 2001 blev våd og fugtig zone indført, hvilket var en bedre og mere præcis formulering end tidligere, hvor diskussionerne kunne gå højt om hvad der var rigtigt og forkert. Så for 10 år siden skulle gulvet også have haft. Der kom en yderligere stramning af reglerne i 2008 hvor man nu skulle sørge for at alt vand fra badeværelses gulvet skulle kunne afledes i et afløb (wow hvor genialt) så var det slut med opkanter i brusenichen med mindre der var afløb under feks håndvask samt fald på det øvrige gulv mod dette afløb.

km
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også