Vedligehold af køkkenbordplade

JensCh
JensCh
27 3450
Hej
Jeg har netop købt hus og har været igennem det meste nu. Køkkenet er blevet udskiftet og jeg har valgt en 4 cm massiv røget eg bordplade.
Jeg har anvendt trip traps køkkenbordsolie og måtte seks behandlinger igennem før vandet perlede af. Allerede nu (ca 1,5 måned efter) synes jeg den virker tør, og vandet preller ikke af så godt.
Vil det være ide at tørre den over med noget mineralsk olie (som det man kan købe til sit skærebræt) f.eks. en gang om månedenden som løbende vedligehold, eller skal jeg ikke begynde at "blande" behandlinger på den måde? Jeg har ca. 4,5 m2 bordplade, så det tager lidt tid at komme det hele igennem. Tak for et godt forum, jeg har nydt rigtigt godt af diverse tips det sidste halve års tid hvor jeg har knoklet løs på huset 😀
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Steensen
Steensen
1624 8700

Hej, og velkommen til LDS.dk

Det er en fordel at blive ved med samme produkt, for at bevare samme farve over det hele.
Ved ta skifte, vil du på visse områder af pladen få en svagt anderledes farve en andre områder, da de områder der bruges (og tørres over) mest, bliver hurtigere "tørre" end de steder du ikke tørre af så ofte (under køkkenmaskiner f.eks.).
Så jeg vil klart anbefale dig at benytte samme olie igen.


 

En 4 cm massiv træbordplade kan suge ufattelige mængder olie. Da du ved aftørring og brug over tid også fjerner lidt af olien, må du forberede dig på at din plade skal vedligeholdes løbende. Fortsæt med den samme olie.

Kvalitetshåndværk til en fair pris - altid fast pris iht. tilbud - www.ViFixerDet.nu
JensCh
JensCh Trådstarter
27 3450
Hej Steensen og ViFixerDet.
Mange tak for jeres svar!
Jeg har måske formuleret mig lidt uheldigt. Jeg har ikke tænkt mig at erstatte eller skifte olie type, men overvejet om man kunne supplere med en ikke-hærdende olie. Min ide var at give bordpladen trip trap olie engang om året og så måske noget mineralsk olie en gang om månedenden (da det er lynhurtigt at smøre på). Er det en dum idé?

Mvh. Jens
Annonce
Som sagt ovenfor, så kan pladen suge ufattelige mængder olie, og du bliver i den første tid nødt til at behandle den oftere end senere hen, da den formentlig ikke har nået mætningspunktet endnu, hvilket vil sige fuld behandling af alle/hele pladen. Det kan du nok roligt regne med kommer til at tage det første år med aftagende interval til omkring 3 mdr. Senere 6mdr. og så fremdeles. Hårdt arbejde.

Mht. til en anden olie , så er det ikke sikkert de arbejder sammen, hvilket evt. kan udmønte sig i at den ene forhindrer den anden i at hærde. Selvom den ikke er hærdende vil den uvægerligt efterlade en film.

Danmark er et prægtigt sted, hvor husene har lov at stå ude om natten!
JensCh
JensCh Trådstarter
27 3450
Hej FiberSnedker

Undskyld min sene respons, jeg havde overset dit meget konstruktive svar. Jeg klør på med samme type olie da det giver rigtig god mening det du skriver. Mange tak.

Jens
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
x

Lignende indlæg

  1. Olie på bordplade, merbau
    Lav-Hus (5 svar)
  2. behandling af eg sildeben
    Lav-Hobby (4 svar)
  3. Opfriskning af teak spise bord.
    Over hækken (1 svar)
  4. Ubehandlet egetræs plade
    Om Lav-det-selv (5 svar)
  5. Massiv bordplade i Ahorn
    Lav-Hobby (12 svar)
  6. Olie og lak til køkkenbord
    Lav-Hus (6 svar)
  7. Hjælp til bordplade
    Lav-Hus (5 svar)
  8. Køkkenbordsplade - skifte fra sæbe- til oliebehandling
    Lav-Hus (10 svar)
  9. Hjælp til bordplade
    Lav-Hus (3 svar)
  10. Hvilken olie til en træbordplade.
    Lav-Hus (23 svar)

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her