Omskifter 230V

Hej,

Måske lidt off-topic herinde.

Men findes der en slags switch/relæ, der har 1 indgang med 230V og 2 udgange, som vælges med en omskifter/kontakt ? Evt. fjernbetjening.

Det er til poolanlæg, hvor pumpen sommetider skal ha konstant 230V, andre gange strøm via et tænd/sluk ur. Alt efter hvilken, skal jeg gå og tage stik ud af stikkontakt og sætte tønd/slukuret på. Lidt besværligt.

 

 


Thomas
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Nu skriver du ikke noget om, hvilket kontaktur du har, men er det et af dem med en skive og ryttere, der trykkes ind eller ud, kan du klare dig med en korrespondance afbryder, hvor du bruger klemmen mærket P som tilslutning til fase på pumpen og de to andre som henholdsvis konstant eller automatisk drift. Nullen er så fælles for det hele. Men fortæl lidt om dit ur, inden vi fortsætter.

fase
Ja, det er da klart! Såre simpelt. Tak :-)

Thomas
En super løsning, selvom den er manuel.
Ved du om der findes en fjernbetjent korr afbryder ? Nu blir jeg krævende... ;-)

Thomas
Nej, jeg tror ikke, der findes en fjernbetjent korrespondanceafbryder, men du kan lave det med et topolet relæ, hvor du forbinder afgangen til pumpen til midten af omskifteren og de to andre indgange (normalt ville det være udgange, men det ved relæet ikke :-) ) til henholdsvis ur og konstant spænding. Kontaktsættet med kontakt i hvilestilling (relæet ikke aktiveret) bruger du så til styring af pumpen med ur, det andet kontaktsæt bruges til at køre pumpen i manuel styret af en afbryder, som du kan placere så langt væk, som din ledning rækker. Hvis du bygger det hele ind i en stænktæt kasse, kan du modificere uret sådan, at du med en afbryder kortslutter kontaktsættet i uret, og så kan du nøjes med en enpolet afbryder. Alt det her anviste, hvis du selv laver det, overtræder stærkstrømsbekendtgørelsen og er dermed en sag for en strømfordeler.

fase

Du kan købe stikdåser med fjernbetjænt styring af nogle af udtagene.
Har selv en, hvor der er 3 fjernbetjente udtag, der kan tændes/slukkes uafhængigt af hinanden.
Den er dog begrænset af/i hvor stor effekt den kan tåle, men hvis det er den samme pumpe på 1kW der er "enten eller", så er det ikke et problem.


 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis