Løsninger for udluftning

Hej

Vi døjer lidt med tung luft i soveværelset. Vi sover normalt med to vinduer på klem, men frygter lidt at det kan blive for koldt om vinteren, og er også lidt bekymret over at give let adgang for indbrudstyve (selvom de sikkert nok kan finde vej ind alligevel).

Der er installeret nyere vinduere i hele huset uden friskluftventiler.

Udover et komplet varmegenvindingsanlæg, hvad findes der så af løsninger, som virker godt, og måske koster mindre en varmegenvinding?


Vh Anders
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvad er "tungt" luft?
Er det kemi, støv, CO2, fugt?

mekanisk ventilation med varmegenvinding er god løsning. I en bolig kan de små decentrale miniventilatorer med keramiske varmerekuperatorer være en løsning.

Hvis du vil på "naturlig" ventilation... kan du ikke styre luftstrømme på samme måde og du få træk og smider varme væk. Vindues- og hulventilation kan selvfølgelig også laves mere elegant, men det kræver mere kendskab til huset.

"friskluftventiler" burde hede "udeluftventiler" De gør jo ikke luften friskere - de tillader kun at udeluft kommer ind og alt efter hvor er der "forurening" af en eller anden art og koncentration.

Det der altid virker:
- luft ud - gennemtræksventilation - 3 gange dagligt - oftere ved personbelastning.
- gør rent.
- smid kemiske ting ud.








Det er ikke kemi men bare den CO2 hørm der opstår i soveværelse om natten. Vi sover også 2 voksne og to børn i et rum på 10 kvm, så det er også pakket.
Decentral løsning, er det sådan en solcelle drevet du tænkte?

Vh Anders
Er der nogen små og nemme tiltag man kan gøre, for at forbedre indeklima?
Fuld VillaVentilation af hele huset er sikkert toppen, men koster også ca. 50-60.000, tror jeg.
Tallerkenventiler koster en del mindre. Hvor godt kan man få det til at virke, og hvad skal man ellers gøre? Dørerne til værelserne og vådrum lukker ret tæt, skal man save lidt af i bunden af døren, så der kommer en luftsprække, eller er der andre ting man kan gøre, for at luften kan cirkulere bedre?

Vh Anders
Hvis det KUN er i soveværelset i har problemet, så kig på noget i stil med http://dukaventilation.dk/find-din-forhandler/nyheder/saa-skal-du-vaelge-duka-one-pro-50.aspx?PID=17&M=NewsV2&Action=1 i stedet for en simpel ventilationsrist.

Hvis problemet er mere udtalt bør I gøre noget centralt. Men det afhænger af hvor stort hus/lejlighed er, og hvilke fysiske og økonomiske muligheder I har.
Den ser smart ud!
Vi har ikke som sådan et fugt problem i vores hus, men vi sover 2 voksne og 2 børn i et 10kvm soveværelse, og det er for koldt med vindue på klem om natten, og vi vil gerne låse døren til værelset om natten.
Jeg havde egentlig håbet, at man kunne skabe et luftskifte ved hjælp af en tallerkenventil med naturlig ventilation til om natten (og vel også dagen).
Det er egentlig alle værelserne, jeg gerne vil lave en løsning til (4 ialt). I vådrum har vi alm. aftræk til taget uden ventilator, og i køkken en kraftig emhætte til aftrækket.

Vh Anders
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis