Brugsvandscirkulationspumpe uden autoadapt

Hej,
Ny på siden her.

Har fået installeret en brugsvandscirkulationspumpe, da det tager et minut at få varmt vand til hanerne.
Men... Den pumpe, de har installeret, har ikke autoadapt, som jeg regnede med. Fint, den bruger 7 watt / 120 kr om året, men hvad koster det i varme, at varme vandet op døgnet rundt?
Han anbefalede mig ikke at få en med autoadapt, ej heller at sætte ur på, da han påstår, pumper kan sætte sig fast.
Hvad tænker I? Det drejer sig ca om en streng på tyve meter og er nok ikke sindssygt godt isoleret efter byggekunsten i '68.
Pumpen er en Grundfos comfort 15-14 b.
Pft
Anders.
13 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det var da underligt, for man kan da få pumper der automatisk tilpasser sig ens forbrugsmønster - dvs. pumpen køre netop kun når der enten er et behov eller når pumpen mener der snart er et forbrug. Mange pumper til rumvarme kører da slet ikke i sommerperioden og de går da ofte fint igang igen efter en lang pause.
Fedt. Så sætter jeg et ugeur på.
Noget andet er: Temperaturen på vandet indstilles med cirkulering anderledes. Hvor man før havde en bypasstermostat, der lod lidt fjernvarme køre gennem varmeveksleren, bruges den nu til at styre temperaturen på vandet, der cirkulerer. Hvordan skal den indstilles? Vil man ikke have det lige så varmt som vandet, der kommer direkte fra varmeveksleren efter et minuts tid?
Auto Adapt- funktionen er irrelevant på en cirkulationskreds - da den aldrig vil møde modstand af en lukket ventil eller lignende på sin vej rundt på cirkulationskredsen.. Derimod hvis man vil spare penge, kan man med fordel montere et ur, således at den starter en halvtime før man forventer at bruge det - og slukker de perioder man ikke regner med at bruge det varme vand.

Auto adapt er primært brugt til varmeinstallationer - således at når radiator- og gulvvarme ventilerne lukker i, vil den skrue ned for flowet/watt'ne - eftersom at efterspørgslen formindskes i anlægget.

//Claus - VVS & Energispecialist.

Følg mig på bloggen 'Gør-Det-Selv-Claus' ! :)

http://www.goerdetselvclaus.dk
http://www.facebook.com/goerdetselvclaus
Forklar mig lige hvorfor man har brugsvandspumper med autoadapt så? Og selvfølgelig registrerer den modstand med den sensor, man monterer på fremløbet.
Annonce
Der findes autoadapt cirkulationspumper til varmt brugsvand. De skal bruge en uges til at indstille sig, men systemet med uret er du helt selv herre over.

fase
En cirkulationledning er jo normalt ikke blokeret på sin vej rundt - ellers kunne den jo ikke flytte vandet rundt til når du ville have varmt vand

Som jeg har forstået det er det for at den skal bruge mindst muligt energi afhængig af anlægget Selvom det umiddelbart i mit optik - ikke giver meget mening, i forhold til blot at sætte det på den lave.

Følg mig på bloggen 'Gør-Det-Selv-Claus' ! :)

http://www.goerdetselvclaus.dk
http://www.facebook.com/goerdetselvclaus
Kan jo selvfølgelig være så den selv automatisk regulere sig efter den påkrævede løftehøjde for at muliggøre en fornuftig cirkulation til den lavest mulige ydelse.. For umiddel giver det jo ikke meget mening at den skal kunne justere sig efter trykket, da 'modtrykket' jo i de flestes tilfælde jo vil holde sig konstant under hele driften.

Så i de flestes tilfælde vil én justering derfor være mere en fin

Følg mig på bloggen 'Gør-Det-Selv-Claus' ! :)

http://www.goerdetselvclaus.dk
http://www.facebook.com/goerdetselvclaus
http://net.grundfos.com/Appl/WebCAPS/Grundfosliterature-1820.pdf
Den registrerer, når der bliver tappet vand, så den automatisk selv danner et forbrugsmønster, så der er varmt vand, når du skal bruge det, og ikke når du ikke skal bruge.
Spørgsmålet går på, hvor vidt det er sindssygt at opvarme vandet døgnet rundt?
Tilsyneladende optager pumpen selv et forbrugsmønster ved ar måle på forbruget af varmt vand ved at måle temperaturen på varmtvandsledningen. Om det er bedre end et tænd og sluk ur kan diskuteres, det ved en energitekniker alt om. Men hvis du sætter et ur på, er du selv fuldstændig herre over, hvornår pumper skal køre. Ved at slukke for pumpen på de tider, hvor der ikke bruges varmt vand, undgår du varmetabet i rørene.

fase
Der er yderligere 3 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis