Påfylde vand på Vaillant ecoTEC exclusiv

Vi er flyttet i hus med naturgas-kedel. Vandtrykket er ret lavt, så vi kan se i manualen at vi skal fylde vand på kedlen. Desværre kan vi ikke gennemskue hvordan/hvor. Manualen nævner "bundhanen" som ej er vist.

Vi har kontaktet de tidligere ejere, men det ville lækkert med et hurtigere svar.

 

14 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Velkommen på LDS
Prøv lige at tage et billede på lidt større afstand, Der plejer at være en lille slange med en lukket hane i begge ender. Den fører fra vandinstallationen og over til varmeinstallationen. Det du har taget billede af er det ikke varm vandsbeholderens underside?

Hvis trykket ikke er under 1 bar er er ikke noget at være nervøs for. Trykket stiger og falder afhængig af hvor vamt den samlede vandmængde er. Så her om sommeren vil det falde lidt.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Ejerne nåede at skrive. Det er en lille ventil længere ned (uden for billedet) hvor vandet skal fyldes på. Der er ikke vand tilkoblet, men det skal gøres manuelt med en slange der er ved siden af fyret.
Vi fik fyldt vand på, men trykket er næsten på samme niveau som før.
Skyldes det luft i radiatorer? Ellers må vi prøve af et par omgange.

Og tak for svar, Erik
Trykket var vel stigende medens i gjorde det ? Det tager vel 2 - 5 minutter.
Du skal lade vandet løbe indtil trykket er ca. 2 bar, eller i det grønne felt hvis der sådan et på manometer. Det skyldes ikke luft i radiatorer, men indikerer at din ekspansions beholder er ok.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Vi lod trykket ende på 1,5 bar. Der er tal og grøn indikator på måleren.
Trykket er lige nu på 0,6-0,8, tror jeg. Skal vi påfylde vand igen el.?

Det skal være inden for den grønne indikator. Hvis det falder hele tiden, kan der være utæthed. Eller trykekspansion der er utæt i membran
Tager det kun 3-5 sekunder at få trykket op på 1,5-2 bar ?
eller tager det op imod 20-30 sekunder ?

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Annonce
Da vi kom hjem fra arbejde, var trykket nu helt i bund og fyret var "fejludkoblet". Så vi har igen fyldt vand på, men vi må have gjort et eller andet forkert siden trykket var så lavt....

Det tog nærmere 20-30 sek at påfylde end 2-3 sek. -Er det skidt?

Godt eller skidt ? ? Det eneste i kan have gjort forkert var at glemme at lukke for påfyldnings hanen, så vil vandet løbe retur i slangen, men det kan vel ikke være tilfældet.
Det betyder at din trykekspansion sikkert er ok eller delvis ok men hvis det havde varet endnu længere tid så var det nemmere at sigwe noget om det..
Hvis den er ok, så må der være en utæthed et eller andet sted. Og det kan være vanskelig at finde.
1 mulighed kunne være at overtryks ventil er utæt. Men når det forsvinder så hurtigt skal den være usandsynlig meget utæt.
Du skal have en vvs mand til at hjælpe dig med at finde fejlen. Hvis han er enig i at det er utæthed, så skal anlægget trykprøves, og bagefter eventuelt skal fejlen findes ved at der blandes et sporestof i radiator vandet, som så kan spore utæthed.
Men inden du gør noget som helst der kan dokumenteres, skal du være sikker på at du har forsikret mod skjult rørskade. Forsikring skal ind over på et tidligt tidspunkt, så man har dem til at betale både undersøgelse og reparation.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Okay, tak for svar. Vi skulle aldrig have pillet ved det. Synes det er mærkelig at trykket er lavere end vi startede.... Den er næsten faldet en halv bare på 2 timer.
En lille update: Der løber en del vand ud af sikkerhedsventilen, vi har lige fyldt vand på igen, og ført slangen fra sikkerhedsventilen ned i en vandkande. Jeg kunne forestille mig at en del vand forsvinder via ventilen. Kan man selve fikse dette el. skal vi have fat på noget service?
De tidligere ejere kan heller ikke fortælle hvad der er galt. Desuden ligger de fleste rør fremme, så en mulig utæt burde (næsten) kunne opdages med det blotte øje.
Hvis trykket stiger med det samme du åbner hanen - er det ekspansionsbeholder der er 'faldet sammen' indeni, da det så er så lidt vand der skal til for at genopbygge trykket..
Tager det herimod længere tid at påfylde, kunne dette med stor sandsynlighed være en utæthed på varmeinstallationen - Her kan man prøve at følge rør m.m rundt hvor det nu kan lade sig gøre og se om der skulle være pletter/misfarvninger nogle steder langs rørføringen rundt i huset, eller ved radiatorer m.m.
Er rørene gemt væk kan det selvfølgelig gøre eftersøgningen noget vanskeligere.

//Claus - VVS & Energispecialist.

Følg mig på bloggen 'Gør-Det-Selv-Claus' ! :)

http://www.goerdetselvclaus.dk
http://www.facebook.com/goerdetselvclaus
Der er yderligere 4 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis