hvordan måler man sin jordforbindelse?

Hej, 

Jeg er ved at udskifte min gamle tavle til en ny men ved ikke hvor god jordforbindelsen er. kan man måle den på andre måde end en installationstester? 

Mvh Andreas

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Nej der skal en tester på (og laves en måleopstilling med test pløkker)

Vi har sådan en her på arbejde den kan lidt af hvert, også teste selve fejlstrømsrelæet..

(og gemme måledata til dokumentation )

 


Vi prøver igen, i morgen --
Du kan også påtrykke en spænding på højest 50V. Der skal så gå en strøm på max. 30 mA. Hvis du ved en strøm på 30 mA har en spænding på 50V, er overgangsmodstanden 1666 Ohm. Den helt rigtige metode er med et instrument og måleelektroder. Med et instrument skal du ikke have forbindelse til andet end jordelektroden og hjælpe elektroderne.

fase
Det er ikke så enkelt, for man skal jo måle modstand i forhold til jorden. Så skal der måles overgangs modstand, må man sætte et par pløkke ud i neutral jord 8-10 m væk. Og så måles med instrumentet. Fremgangsmåden er forklaret på instrumentet eller i et hæfte der er vedlagt. Det man måler på HPFI afgangsside er om udløsestrømmen og tiden er overholdt.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Men den måleinstrument vi har måler vi nemlig også jordforbindelse på samme måde som vi måler om HPFI´en virker. skal self. lige ind i instillinger og stille den om til den rigtige. men skulle bare være sikker på om der var andre måder som var nemmere
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis