Spørgsmål vedrørende gør-det-selv plankebord

Jeg tænker, at jeg kan skære enderne af, så bordet bliver lidt kortere og jeg slipper af med den del af træet, der er mest flækket - og det leder mig til mit første spørgsmål:
1: Hvad synes i er en optimal skrivebordslængde? 2,40 er vel lige i overkanten. Jeg bruger det godt nok til lidt af hvert og har store højtalere, skærm etc. på bordet.
2: Nogle gode forslag til behandlingstype? Jeg er ikke så vild med den gullige tone, som olie kan give, men jeg har både overvejet noget mørk brun bejdse/olie eller sæbe. Jeg har sågar leget med tanken om at give det en tur med en ukrudtsbrænder for at give det er brændt look! Og hvad er bedst til at fylde flækkerne ud med? Kan man bare bruge fint savsmuld og trælim?
3: Jeg skal jo have lavet nogle ben til det, og jeg har overvejet at kaste mig ud i at lære at svejse til det formål. Kan rigtigt godt lide udseendet af de klassiske "Hay-bukke" - dem som Ikea har lavet et rip-off af - men måske skal det være træ, har ikke helt besluttet det endnu. Anywho, hvordan er det med sådan nogle planker - hvor vigtigt er det at fiksere dem med tværgående brædder / stålramme? (af hensyn til hvis de vrider sig). Er det overhovedet noget man behøver? Nogle fede forslag til ben?
4: Mht. tørringsprocessen, tænker jeg, at det næste optimale skridt vil være, at lægge dem i kælderen på et tidspunkt i løbet af sommeren, og så er de måske nogenlunde møbeltørre til næste sommer, lyder det fornuftigt? Min far har gennem arbejdet mulighed for at låne et elektrisk fugtmåler, men er det virkeligt nødvendigt? Og i så fald, skal jeg vel bore ind til kernen for at måle fugtigheden dér? Desuden: vil jeg få noget ud af at komme tjære ell. lign. på enderne så sent i tørringsprocessen? Eller kan jeg måske forhindre at det flækker mere ved at sætte nogle tykke kramper over flækkerne?
På forhånd tak, Mvh Bjørn

EDIT:
Kan se i andre tråde herinde, at jeg skal udforske fænomenet 'en sarg' noget mere..  Men sådan nogle tykke planker har jo nogle ordenlige interne kræfter - hvad mener i, der skal til for at fiksere dem?
Og ved godt, at men skal huske at behandle på begge sider, for at det ikke slår sig
For the record, har jeg før spurgt ind til behandling i denne tråd:
http://www.lav-det-selv.dk/Forum/aft/186092

 

Jeg tænker, at jeg kan skære enderne af, så bordet... Vis hele indlægget
11 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Ser rigtig godt ud! Stor ros herfra. Har os lige lavet et plankebord (Se i projekter). Det er lækkert at arbejde med ☺️

Mvh. Christian M
 

LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på epoxy med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også