udbygning / Udestue

Hej alle.

Her et spørgsmål til de byggesagkyndige...

Mine kone og jeg har fundet et flot, gennemrenoveret bindingsværkshus med stråtag og hele historien.
Problemet er, at huset er lidt småt.
Derfor vil jeg høre, om nogen af jer ved, om det er muligt at lave en tilbygning på sådan et hus ? På en fornuftig måde naturligvis - husets stil skal jo bevares.
Som de fleste andre gamle huse af den type, er der småskæve mure og den slags. Det betyder intet for husets holdbarhed m.m., men kan måske besværliggøre en tilbygning - eller hvad ?
Vi har også overvejet en hel-års udestue, men findes der mon typer, som arkitektonisk kan passe til sådan et bondehus ?

Der er ikke mulighed for at udnytte loftet, da højden og breden ikke er til det.

Gode råd og idèer er meget velkomne !

Lars
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Tillykke med huset!
Det er altid prisværdigt, når nogle erkender at man ikke bare skal fare til det nærmeste byggemarked og købe den billigste udestue. For på denne måde forringes mange ellers flotte bygninger i dag.
Jeg vil foreslå, at du køber bogen "Sommerhuse ved Vejby", af Niels Olesen. I denne flotte bog, der ellers er om klassiske sommerhuse, findes der masser af stilmæssig inspiration.
Jeg ville foreslå en trælænge, opbygget omkring en kraftig tømmerkonstruktion. Gerne med fri højde til kip. Beklædt med 1 på 2 brædder og sortbejdset (dette er den mest autentiske farve, da man tidligere tjærede næsten alt udv. træ) . Og så masser af store, men småsprossede hvidmalede vinduer. (evt. gl. renoverede - du ved dem folk bare smider væk i disse år...). Og så selvfølgelig stråtag.
Den samlede bygningskrop, der bør sidde vinkelret på det eksisterende, bør underordne sig denne, og være mindre.

Alt i alt en klassisk tilbygning, der på trods af sin egen charme IKKE vil konkurrere med det eksisterende hus.

klassikeren
Hej med jer..

Ja naturligvis kan det være mere komplekst at bygge tl et hus med skæve mure..

Men laver i tilbygningen som et T på langsiden af huset. Fx kan den ene mur være en meter eller så. så skal i kun have de to langsider ( facader ) af tilbygningen til at passe ind på facaden af det gamle hus. Her ved kan i også nemt have lodrette mure på den nye tilbygning uden at det kommer til at se grimt ud. Men det flottest vil være at følge materiale valget rimeligt.. Bindingsvært, stråtag og vinduer og døre i den gamle stil og størrelser. Men med en rigtig moderne sokkel osv.

Naturligvis bliver der noget omkring den bjælke der skal bære i hullet ind mod det nye.. Altså med mindre "hullet" bliver i form af en dør mellem den nye og gamle del af bygningen.

En udestue eller hvad det nu hedder tror jeg ikke rigtig på.. Det er meget langt fra husets stil.. Men vigtigere er også hvad er det for rum i mangler ?? En udestue hjælper jo ikke nødvendigvis på antallet af værelser osv.. Det billigste er jo noget der griber mindst muligt ind i den gamle bygning.. 8)

Held med dette projekt. Og som i er inde på overvej arkitekturen nøje..

MVH Njord
Hej.
Mange tak for idèerne !

Jeg vil få den omtalte bog støvet op.

Lad mig lige høre om en enkelt ting mere....
Tror I at en "normal" tømrer/ murer kan klare sådan en opgave ? Eller skal man have fat i en specialist ?
Jeg har hænderne skruet fint på, men et så stort / vigtigt / dyrt projekt er jeg vist ikke kompetent til.
Hvis vi nu f.eks. tager udgangspunkt i Sennels ide om en træ-tilbygning, er der så nogen, der tør giv et tip om hvad prisen mon ender på ?. Vi skal bruge èt rum på ca. 30 - 35 kvm, gerne loft til kip og bondevinduer.
Ja, jeg ved det er svært !!!

En af stuerne i huset skal laves til et ekstra børneværelse, men så mangler vi en spisestue eller opholdsstue. Så det er en stue vi skal have lavet.
Vi har ikke købt huset endnu, da vi stadig undersøger hvordan der kan laves mere plads.

Tak.
Lars
hej.


en pris er nok meget svær at give da det mange gange er område bestemt,men jeg kan oplyse at en ven til min nabo her på Bornholm skal have lavet en til bygning på enden af sit hus ca 35 m2 og har fået oplyst en pris på ca.150000,-
Jeg har ikke set tegningerne men syntes at det er en høj pris for 2 værrelser det giver en m2 pris på 4285,- ingen afløb,kun el instalationer
gulv og loft,tag udgravning og støbning af sokkel opmureing. Vinduer og døre skal han selv skaffe.
jeg ved ikke om det er realistisk men det er en pris

mvh.milton
Jeg tror ikke at en træbygning vil passe ind i arkitekturen !! :oops: !!
Med mindre den opføres som en selvstændig bygning med en gang mellem disse, denne mellem gang kan laves meget elegant, men nok ikke billigt, i glas, evt som en slags entre.

Jeg har selv bygget en garage i træ på 52 kvm. Denne bygning har kostet ca 100.000,- ved eget arbejde. Soklen fik jeg støbt samt el lagt ind. Ellers er der tale om eget arbejde.

Garagen er lavet i en klinke beklædning og med et træskelet i 45x145 mm spærtræ. Indkøbte spær med høj rejsning. Tegltag, vinduer og døre fra Velfac og 2 porte med automatik. Gulvet naturligvis isoleret osv.
Isoleringen i garagen svarer til sommerhus niveau ( 150 mm i siderne og 200 på loftet ).

Min umiddelbare ide er at i kan bygge en stur og ligenende på omkring 40 kvm i en selvstændigbygning, ved eget arbejde, for ca dette 100.000,- men så kommer glasgangen ved siden af.

Desuden skal i være opmærksomme på at det ikke er sikkert at den eksisterende varmeforsyning kan trække det større hus !!

Det koster ofte også at gribe ind i et eksisterende hus da man nok altid vil komme ud for at ikke alt er som forventet.. der vil formodentligt komme lidt overraskelser..

MVH Njord
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis