Fornuftig plæneklipper?

Det er vel så småt ved at nærme sig slå-græs-tid igen, og jeg skal have købt mig en ok plæneklipper. Ikke en topmodel eller noget smart, men et eller andet fornuftigt til ikke mere end 2.000 kr.

Den skal bruges til ca. 500 m2 græsplæne og den må gerne have bioklip, så jeg ikke skal bøvle med det afslåede græs.

Det kan goså være, at jeg kan finde en fornuftig maskine brugt, men jeg ved ikke hvad jeg skal gå efter. De har f.eks. nogle Texas plæneklippere i Bilka til ca. 2.000 kr., men er det noget skrammel?

11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
har selv en texas blackline plæneklipper, er absolut ikke glad for den. Kvaliteten er ikke god, alt hvad der muligt er faldet af eller gået i stykker. den er stor, tung og uhandy. vel ikke hvad jeg tænkte på da jeg købte den :-/

Hej Hans Jensen

Vi købte en af mærket MTD ved den lokale landbrugs-maskin-forretning.

Noget i retning af den som er nederst på siden i dette link:

http://www.mtd.dk/index.php?id=23591

Den har bare været rigtig god og uden ret mange problemer i 5-8 år tror jeg.

Jeg vil til enhver tid anbefale en uden alt for meget smart ekstra-halløj.
Jo enklere jo bedre, fordi så er der mindre som går i stykker.

Græsopsamling er vel en smags-sag ---  personligt gider jeg ikke tømme det af hele tiden - det klippede græs forsvinder jo når regnormene får lidt tid.

Sådan noget som fremtræk - altså at plæneklipperen trekker på et par hjul, synes jeg er helt idiotisk - det gør bare plæneklipperen tungere og langsommere - har prøvet sådan en maskine en gang, og det var virkeligt sløvt.

Jge synes at man skal slibe kniven meget ofte - jeg sliber den hver 3-5 gang - altså flere gange i løbet af sommeren. Den bliver hurtigt som et stykke rundjern hvis du kører i lidt myretuer og den slags.

Skru  den (kniven) af med en topnøgle (tændrør ud først) - tilt plæneklipper lidt - kun med tændrør opad, så olien i bundkar bliver hvor den skal være, tag 5-10 strøg med vinkelsliber på kniven - på helt samme måde i hver side af kniven. Så kan den holde balancen.
Brug handsker, når du monterer/afmonterer - sådan en kniv skærer fint i kød.

God fornøjelse. MVH A


To ulykker kommer sjældent alene.
I dit sted ville jeg se efter en ALKO på tilbud. De kan sikkert fås til omkring de 2.000 og kan købes i alle byggemarkeder, Bilka mv.

Vi er på vor 3. ALKO (tidligere Ginge) nu på 25 år. Nummer 2 var endda ikke nødvendig, idet nr. 1 kørte OK, men jeg kunne bytte mig til en selvkørende (nr. 2), hvor nr. 1 var "skubbar".

Skifter sjældent olie i den, lader benzinen står i den vinteren over. Så gør alle de ting, man ikke skal med den, men den starter alligevel efter vinteren uden vrøvl.
Hvis den skal være selvkørende, så køb en med baghjulstræk - forhjulstræk er no go hvis der skal klippes og køres op af skråninger.
Jeg kan IKKE anbefale nogle at texas plæneklippere, det er simpelthen noget skrammel.

Hvis du søger en god simpel plæneklipper, så kan jeg anbefale viking (stihls 'søstermærke)
http://www.stihl.dk/VIKING-et-komplet-sortiment/Pl%C3%A6neklippere/VIKING-bio-og-specialpl%C3%A6neklippere/212733-750/MB-2-R.aspx

jeg har set den på nettet til 2000,- den er simpelt med gode detaljer og meget driftsikker,

ellrs har Stiga vist et par multiclippere i samme prisleje

Mvh. Nicholai
Jeg vil også anbefale enten en MTD maskine eller en ALKO maskine til dit behov. Det er pålidelige maskiner, som kan findes til priser, der er til at betale.
Du kan købe en MTD plæneklipper for omkring de 2000 enten med eller uden bioklip. Ellers er der også ALKO Rotorklipper Classic 4.25 P-B (set til 1999) - denne har dog ikke i bioklip men opsamlerpose, men afhængigt af længden på dit græs er det en smagssag. Samtidigt vil det afklippede græs give næring, når regnormene omdanner det til kvælstof, kalium og fosfor. Den ekstra gødning giver en kraftigere græsproduktion (det skal slås oftere), men giver også en mere grøn og tæt plæne.
Køb du dig en Jonsered LM2146. Den koster godt nok. vejl. 2.395,- men det er en dejlig lille maskine.
Den bio klipper også er det med plastskjold, så intet der ruster der. let at ændre i klippe højde, og let at skubbe. Også er det med en B&S motor..
Tak for de gode bud. Der er godt nok mange muligheder!

Ser om jeg ikke kan finde en af dem I nævner på Den Blå Avis eller lignende

Hvis jeg var dig ville jeg tage ud i en landbrugs eller gartneri butik hvor de er specialiseret i lige netop dette område. Jeg har tidligere fået hjælp fra www.fgm.dk til min personlige gartneri. De tilbød super hjælp og klarede løsningen til et fornuftigt prisniveau. 500m2 græsplane er alligevel også et stykke, så en dårlig græsslå maskine er bestemt ikke at anbefale. Det bliver et træls arbejde hvis tingene ikke bare fungere

Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis