lån penge af sin far fra udlandet

Hejsa.
Min kæreste har fået mulighed for at låne 100.000 kr af sin far, som kommer og er fra Tyskland. Hvis dette beløb overføres til hans konto, skal man så egentligt betale skat af dem?

vh Julie

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Nope - med mindre der ikke er tale om aktionærlån. ;-)

Der er ingen skattemæssige problemer i det. Men check lige med din kærestes bank, hvordan det skal anmeldes. Jeg er sikker på ant pengeoverførslen på en eller anden måde skal anmeldes, når det er så stort et beløb.

Dernæst bør din kæreste og hans far lave et lånedokument for begges skyld. Bla. så din kæreste også kan dokumentere, hvor han har fået de kr. 100.000, hvis det skulle blive aktuelt.

I dokumentet skal det stå, at det er et anfordingslån (dvs. faderen kan kræve det indfriet, når han vil), så giver det ikke problemer med SKAT. Og renten kan godt sættes til 0% hvis de begge er enige i det.

PS hvis faderen ønsker at din kæreste skal have det som gave, kan det også lade sig gøre skattefrit - det tager bare lige et par år, da det det skattefri gavebeløb udgør kr. 61.500 i 2016. Men han må gerne låne de kr. 100.000 til din kæreste, så kan de 61.500 være gave i 2016 og resten i 2017. Ingen skat eller gaveafgift i det.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis