Hvad kan vi gøre ved et meget ujævnt gulv?

Hej,

Vi har overtaget en lejlighed hvor det viser sig at gulvet er meget ujævnt (op til 2 cm fald pr. meter).

Det er ikke så godt, da alle møbler så står skævt og man nærmer sig søsyge hvis man løber hurtigt gennem værelserne

Er der derfor nogen af jer der kan komme med nogle tips til hvordan vi fixer gulvet? (vi vil helst undgå at skulle ud i at det eksisterende gulv skal rives op og der skal lægges et helt nyt gulv).

Kan vi fx. bruge selvnivellerende gulvspartel på hele gulvet når det så ujævnt og så lægge et klikgulv ovenpå?

Tak for hjælpen.

Mvh. Mads

Hej, Vi har overtaget en lejlighed hvor det... Vis hele indlægget
14 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Et hus fra 1885 vil det næsten være "helligbrøde" at lægge om, eller hælde flydespartel ovenpå det eksisterende trægulv, men det bestemmer du selvfølgelig selv, er sådan et hus fredet?

Er der måske nogle ting der skal tages med i betragtning??

Lad os endelig høre mere om dette om hvordan det går

Det skriver du ganske vidst ikke noget om bare en tanke. ;-)

Må jeg på min vanlige vis takke på forhånd for et eller nogle svar?
Med venlig hilsen 
maskinsnedker. (emeritus)

Den korteste vej mellem mennesker er et smil.

Hej Maskinsnedker Lige en tilføjelse. Om huset/leglighed er fredet ... det kan godt være. Men det har ikke indflydelse på hvis man laver en ny energirenovering indvendigt.


HUSETS STATUS - FREDET ELLER BEVARINGSVÆRDIGT?
Et fredet eller bevaringsværdigt hus adskiller sig fra et almindeligt hus ved at have nogle helt specielle historiske og arkitektoniske værdier. Hvis man er ejer af et bevaringsværdigt hus, skal man allerførst undersøge, hvilken bevaringsgrad, der gælder for ens hus.
Et fredet hus har helt særlige arkitektoniske eller kulturhistoriske kvaliteter, der er af national betydning for kulturarven og landets historie. En fredet bygning er beskyttet af fredningslovgivningen, der både gælder for husets udvendige og indvendige værdier. Det vil sige bærende konstruktioner skal i bedste fald bevares, reparere med tilsvarende materialer. Dog ikke omfattet efterisolering. Fredningslovgivningen administreres af staten ved Kulturstyrelsen.
Et bevaringsværdigt hus har de samme kvaliteter mht. arkitektur, byggeskik og kulturværdier, men på et mere lokalt plan. Husets status som bevaringsværdigt dækker kun bygningens ydre. Det er kommunen, der administrerer reglerne for de bevaringsværdige huse.
Se mere på Foreningen Bevaringsværdige Bygningers hjemmeside www.bev.dk


KAN BEVARINGSVÆRDIEN ÆNDRES?
Bevaringsværdierne administreres af kommunen, og det er kommunens opgave at opdatere og revurdere de bevaringsværdige bygninger. Det kan naturligvis ske fremadrettet, når kommunen behandler ansøgninger og anmeldelser. Man kan også som ejer selv gøre kommunen opmærksom på evt. forbedringer, der har højnet husets status.
Et bevaringsværdigt hus med en lavere karakter kan evt. rykke flere karakterer op til fx 3 ved den rigtige istandsættelse eller tilbageføring til den oprindelige arkitektur. Det gælder især, hvis man har ændret eller tilbageført de vigtigste bygningsdele som tag, facade, vinduer og døre. Der skal stilles krav til enten reparation af vinduer og døre. Dette har selvfølgelig rent æstetisk betydning for omgivelserne, men forhåbentlig også økonomisk betydning ved, at husets værdi øges.
Der kan være tilfælde, hvor der ikke er en lokalplan, eller man ikke skal ansøge om tilladelse til fx nye vinduer. Ved nyanskaffelse af nye vinduer kan der stilles krav om at der ikke må være termovnduer (koblede vinduer). gælder også tagvinduer. Yderdøren skal i så-vidt omfang repareres eller der stilles krav sammen udførelse, udsende og materiale valg. Måske har ejeren samvittighedsfuldt istandsat sit hus på smukkeste vis eller tilbageført det til en oprindelig arkitektur. I et sådant tilfælde kan man altid indsende et foto af forholdene før og efter og bede kommunen om at revurdere huset.

Vi har i firmaet både været i Aarhus midtby, Ribe, Kolding og Ærø og renovere ejendommen. Hvor Teknisk forvaltning stillere forskellige krav til beværingsværdig eller fredet ejendome i der lokal plan. Lige som der kan stilles krav til hvilken farve huset må males i af RAL/NSC farve.


Til madsxx
Jeg håber du tænker dig meget om hvilken løsning du vælgere ... du er nød til at tænke langsigtet.
Dit hus falder ikke i værdig ved at lave et mere energirigtig, hvor huset gulve bliver bedre isolering, og får en bedre varmeenergi i længden.
Få nogle seriøse håndværker tilbud fra nogle leverandør der både kan varetage murearbejde, tømmerarbejde og få en vvs mand.
Så kan det måske godt være i skal vente lidt og spare lidt mere op ... hvis ikke kan låne nok.

Lad os endelig høre mere til hvordan projektet går og hvilke tilbud, valg i beslutter Jer til.
Der er jo rigtig mange der læser denne tråd. og der er rigtig mange der drager nytte af de tips der opslået.

Mvh Møller


Byggeprocesrådgiver virksomhed. Udd.:Tømmer - Bygningstekniker, Bygningssagkyndig og (energirenovering og energivejleder) Fritid: EL-, & VVS-, alternativ energistyring, Reklamefotograf GVU, IT-Gadgets, Drone-Certifikat.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Det er en lejlighed på Vesterbro, ikke et hus.
Halløj herinde
Ideen med at spartle gulvet bliver droppet ligeså snart i hører hvad prisen er. 2 cm pr meter er RIGTIG meget spartel. Og det er rigtig tungt.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også