Motorsav til hobbybrug

Hejsa

Jeg står og skal købe min første benzindrevne motorsav.

Saven skal bruges til at afgrene og skære stammer op til brænde. Til tider skal der nok også fældes mindre træer(max. 30cm i diameter). 

Jeg håber på at kunne holde mig under 2.500kr(Muligvis naivt...)

Skal man købe Husqvarna, Stihl eller Jonsered...? 

Kan jeg ikke nøjes med en sav som denne: http://www.bauhaus.dk/kaedesav-benz...ardol.html? Får man ikke noget for pengene her, eller får man hvad man betaler for...

På forhånd tak!

9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Hej Synnedrup

Jeg har ingen viden om alle de andre mærker - jeg har haft en Stihl i mange år - og den er bare god.
Lige nu er der et tilbud: http://www.apmotorcenter.dk/produkter/motorsav-hobby/stihl-ms-251-motorsav/?partno=11432000251

--- Ikke fordi jeg har aktier i firmaet elle rnoget i den retning.

Hvis man kan få råd til det, så køb et "anerkendt mærke" - det er en stor fornøjelse, at tingene virker.
OBS og så husk lige at der kommer sikkerhedsgrej oveni - så mit forslag er jo meget dyrere end det du tænker på. Mindst hjelm/visir, så du ikke får "svensk midterskilning" + bukser /høreværn.

Der er sikkert mange andre måder at gøre det på - MVH A.

PS - lige noget om "opstamning" - tænk lige over, at når du opstammer et træ, så "løfter" du kronen. Til sidst har man måske kun en tynd stamme og en "top", der ser dum ud.
Opstamningen laver du for at få sol i haven formodentlig - og mange gange vil det være meget pænere at beskære trakronen.
Det gør man ved at save lige over sidegrene, så kan man have en flot trækrone. I mange år. Men så er vi igen ude i at komme til vejrs og det er måske kun noget for en prof. som klatrer op.
Men det var bare en personlig mening om "opstamning" - Ellers god arbejdslyst.


To ulykker kommer sjældent alene.
Husqvarna, Stihl og Jonsered laver alle gode save, Jonsered og Husqvarna, er lavet på samme fabrik og næsten ens.
Echo laver også nogle fine save.
Men skal du have ovenstående for kr 2500, skal du nok over i noget brugt.

Jeg vil sige at især med motorsave får man hvad man betaler for.
Husk sikkerhedsudstyret også, især skærebukser og støvler, spiller pris kvalitet også sammen, har prøvet både billige og dyre skære bukser, her er de dyre utrolig behagelige at have på.

Vi prøver igen, i morgen --
Jeg ville gå efter en mærkevare. Chancen for at kunne finde reservedele i fremtiden er større.
Jeg startede med en billig en fra onkel Harald, en Einhell i forklædning og den voldede ikke andet end problemer. Nu har jeg en Partner (marginalt mere et mærke) og den er lettere og kører uendeligt meget bedre. Den har ikke de samme kræfter som naboens Jonsered, men kostede nok kun det halve, og kører ikke det halve. Hvis du ikke er stærk som en okse, vil du blive glad for en let motorsav i det lange løb. Hvis du skal være skovarbejder, bliver du stærk som en okse, og så skal du have den kraftigste maskine du kan finde, for vi skal fan.... ha' væltet noget pind!😃

"Born to Run" er fra 1975... og det er stadig en fed plade.
Skrevet af Synnedrup på 27-12-2015 20:07

Hejsa

Jeg står og skal købe min første benzindrevne motorsav.

Saven skal bruges til at afgrene og skære stammer op til brænde. Til tider skal der nok også fældes mindre træer(max. 30cm i diameter). 

Jeg håber på at kunne holde mig under 2.500kr(Muligvis naivt...)

Skal man købe Husqvarna, Stihl eller Jonsered...? 

Kan jeg ikke nøjes med en sav som denne: http://www.bauhaus.dk/kaedesav-benz...ardol.html? Får man ikke noget for pengene her, eller får man hvad man betaler for...

På forhånd tak!

Hej.

Den maskine du linker til er H******* tung i forhold til ydelsen. Tit og ofte er det også svært og skaffe reservedele til de mere ukendte mærker, også selv om det er et stort firma der står som sælger. 

Nu er jeg ikke klar over hvor lang tid du kommer til og arbejde med den af gangen, men personligt ville jeg nok spare sammen lidt længere og købe eksv. en Stihl MS 251. Den er let og er monteret med en god hurtigskærende kæde der er nem og skærpe, også for den ikke øvede, med Stihls "nye"  kædeslibe/skærbings system der både tager rytter og tanden i et hug.

Hvis du går til den lokale forhandler burde de to ting kunne anskaffes for lidt over 3 tudser. Du kan eventuelt også finde billigste pris på nettet og handle der eller presse en fysisk forhandler en smule.  

 

 


Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.
Til de lettere opgaver i og omkring huset, ville jeg vælge en Stihl som denne:
https://hans-holm-maskinforretning-as.stihl-viking.dk/da-dk/produkt/77cf80b7-a981-46e1-b845-182978724a16/ms-180/
Annonce
Du får mest for pengene ved at købe et anerkendt mærke som stihl, jonsered eller husqvarna. De kan alle 3 holde i mange år. Drop al ide om et af de billige alternativer de holder ikke i længden. De er ofte for tunge i forhold til den effekt de har. Og ofte er det noget værre daller.
Jeg har reprereret motorsave hos en anerkendt motorsavsforhandler. Og jeg er udlært skovarbejder efterfølgende. Find en af de 3 ovenstående mærker brugt. Find en sav med ca 45-55 ccm Og 15" sværd. Du kan altid skifte til et kortere. Husk at du med den rette teknik kan fælde træer på 2,5 gange sværdets længde forsvarligt vel og mærke. Lær at vedligeholde din kæde. Det bedste er stadig en simpel fil og evt en filelære. Der findes mange alternatider men de er ofte for hårde ved kæden og du filer mere væk end nødvendigt.

Endelig så husk sikkerhedsudstyret. Som minimun Hjælm med høreværn og visir. et par godkendte skærebukser og et par skære støvler. Ofte er der nogle fede tilbud på netop sikkerhedsudstyret så du kan få et sæt hos din lokale motorsavshandler for en lille 1000,-

Og husk. Motorsaven er livsfarlig hvis den bruges forkert eller hvis man ikke husker at tænke sig om.

Hvad skal vi med guld og sølv når vi har 4x4 og ØL?
Det er sikkert et godt valg.

Der er en grund til at rigtig mange professionelle bruger stihl.

Når du passer den godt - rense luftfilter jævnligt, file kæden for hver 2. tankfuld, og holde kædespænding korrekt, osv osv - så er det bare et godt værktøj, som gør det lettere og mere sikkert at arbejde.

Altid - hold kæden skarp!
mvh A.

To ulykker kommer sjældent alene.
Mange tak for svarene! Efter at have læst en del om Stihl og Husqvarna og efter at have haft en del maskiner i hænderne, faldt valget på: http://www.midtdjurstraktorlager.dk/husqvarna-545.html
Jeg gik lidt over mit budget, men jeg er sikker på at det er en god invistering!
Det lyder som et solidt valg.

Jeg så nogen instruktive videoer på YouTube forleden - do kan jo lige få nogen link:
Husquarna Motorsavlære: https://www.youtube.com/watch?v=fKYPbFrlFYc
https://www.youtube.com/watch?v=Do5DfkHBhtg

Og så lige en dygtig kvinde : https://www.youtube.com/watch?v=ZAcspXcCfbY

Man kan ikke lære for meget om at bruge en motorsav - nyttigt MEN et farligt stykke værktøj.

God arbejdslyst - A.

To ulykker kommer sjældent alene.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis