Aftræk fra emhætte

Jeg har været ved at skifte emhætte og opdagede i den forbindelse at aftrækket (flexrøret) ikke går i et stykke hele vejen til taget ??? (1½ plan hus) Lige over køkkenloftet mangler der ca 20 cm, således at udtræksluften har fri adgang til etageadskillelsen :-(  (og det ser meget fedtet ud). Flexslangen fortsætter efter de 20 cm til taghætten. Hvor slangen er delt er der en form for "tragt" på enden??

Er dette lovligt?? - mener bestemt ikke det er..  og hvor er kravene til sådan et udtræk beskrevet (lovkrav) ?

2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Aner ikke om det er "lovligt", men det er vel ikke værre end du har sammensat et aftræks-rør af flere pvc-dele, uden at de er limet.

Ang. fedtet, er det bare om at få det renset op, så vidt muligt, da det er en halvstor brandfare, hvis der er nogen former for varmekilde i nærheden (Læs: lyskilder, el-kabler etc.).

Men nu hvor du har opdaget "problemet", er det vel ikke den voldsomste udgift at få skiftet slangen ud med en ny eller et pvc-rør.

 

Nu får vi jo tudet ørene fulde med at der skal være tæt dampspærre, så det ikke sætter kondens på den kolde side og i isoleringen. Så puster din emhætte store mængder varm fugtig luft op i isolering, det må du hurtigst mulig få stoppet. Der skal være tæt rør hele vejen op til taghætten. Og den skal være isoleret oppe i den kolde del af skunk.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis