Fundament til midlertidig 5m2 tilbygning gjort nemt og billigt - men hvordan?

Jeg har brug for hjælp og ideer til nemt og hurtigt fundament.

Jeg skal bygge 5 m2 til lille, faldefærdigt og utæt kolonihavehus. Tilbygningen er en nødløsning, der giver os nødvendig plads her og nu, men det er ikke planen, at det skal holde mere end fem-syv år, så skal der bygges nyt. Tilbygningen skal gerne stå klar til sommer og skal bygges i fritiden (med et par venners hjælp, forstås )

Derfor skal tilbygningen opføres nemt, hurtigt og billigt. 

Tilbygningen skal hvile på punktfundament, da jorden er temmelig fugtig. Jorden er ganske fast muld, ikke sandet, og en halv meters penge nede, begynder der at komme lidt ler i jorden, dog ikke, hvad jeg vil kalde et decideret lerlag.

Jeg tænker umiddelbart, at det rigtige ville være at gøre sådan her:

1) Når det nu er en midlertidig bygning, ville jeg så kunne slippe afsted med færre end disse 12 punkter? Fx nøjes med ét punkt i hvert hjørne, eller placere punkterne anderledes?

2) Støbe eller skrue? Jeg er fristet af at betale lidt mere for skruefundament, fordi jeg antager at det er nemmere og hurtigere end at støbe (og fordi jeg frygter der er mange og store rødder i jorden). Men igen: Når bygningen er midlertidig, kunne der jo godt være en nem støbe-løsning, der ikke følger alle forskrifter, men er ok til formålet.

Det eksisterende hus er træ og der bliver tilbygningen også: Stolper, reglar, beklædning, OSB, tagpap. Så simpelt og billigt som muligt.

Jeg ved godt, at det er lidt urimeligt at bede jer om gode ideer til at springe over hvor gærdet er lavest  men tilbygningen vil give familien et tiltrængt albuerum i vores lille kolonihave, så vi kan få nogle år at spare sammen til nyt i.

Håber I har nogle gode ideer 

12 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Velkommen på LDS
Der er ikke noget der hedder midlertidig tilbygning. Enten slår man et telt op, det er midlertidig, eller også laver man en tilbygning.
Det koster det samme med en tilbygning der holder 4-5 år som en der holder 20 år. Og når de 4-5 år er gået ved du ikke om du har vundet i lotto eller endnu bedre har fået 3 børn mere ? ? Det første giver penge det sidste sinker opsparing.
Jeg ville lave/købe 4 punkt fundamenter, 1 i hvert "yderhjørne" og 1 midt på de 3 m. Tværgående bjælker kan man sagtens få til at holde over 2 m. De 2 "små hjørner" hænges på eksisterende hus. Så finder du et passende brugt vindue, og laver træskelet efter det. Gips plader - dampspærre - isolering - Vindpap afstandslister - og så en beklædning udv. Og så tag over magen til eksisterende hus. Det koster ikke mange kroner.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Skrevet af ev elmand på 03-12-2015 23:01
Der er ikke noget der hedder midlertidig tilbygning. Enten slår man et telt op, det er midlertidig, eller også laver man en tilbygning.

Vi har faktisk prøvet at bruge et telt, men det fungerede dårligt  Min pointe er blot, at eftersom at huset aldrig vil kunne holde fx. 20 år mere, så er der heller ingen grund til at sikre at tilbygningen kan. Så mere for at understrege, at jeg er villig til at gå på kompromis med kvaliteten, hvis det kan gøre projektet nemmere, hurtigere eller billigere. 

Jeg ville lave/købe 4 punkt fundamenter, 1 i hvert "yderhjørne" og 1 midt på de 3 m. Tværgående bjælker kan man sagtens få til at holde over 2 m.

Det er jeg rigtig glad for at høre! Det er jo mere end en halvering på den opgave. Rigtig godt!

De 2 "små hjørner" hænges på eksisterende hus.

Den havde jeg også selv tænkt ... men jeg tør sgu' ikke at hænge noget på den gamle rønne, den er seriøst faldefærdig  Men 6 punkter i stedet for 12 er også meget godt!

 

Hey.

Velkommen til LDS.

Det er en ganse enkel og ret lille tilbygning du vil lave.
I dit tilfælde ville jeg ikke arbejde med hverken et støbt fundament eller skrue fundamenter (kræver også en del plads at få lavet) men derimod grave muldlaget godt og vel væk komprimere stabilgrus indtil du når terræn og her sætter nogle punkter i form at leca blokke. Disse kan med fodel placeres på nogle 40x40 eller 50x50 fliser. Af punkter vil jeg skære det ned til 5 stk.
Det kan nemt bære, dit maksimale spænd bliver jo på 2 meter.

MVH Njord
Skrevet af Frank Chr. på 04-12-2015 09:39
Kunne et alternativ til punktstøbninger være nogle kraftige stolpespyd banket i jorden til at bære tilbygningen..!

Stolpespyd, er det sådan nogle her?

For hvis de bare kan hamres i jorden med en stor mukkert, så lyder det da abslout nemt, hurtigt og billigt! 

 

Skrevet af njord på 04-12-2015 14:00
...hverken et støbt fundament eller skrue fundamenter (kræver også en del plads at få lavet)

God pointe. Der er nemlig temmlig trangt. Det havde jeg ikke tænkt på havde betydning.

men derimod grave muldlaget godt og vel væk komprimere stabilgrus indtil du når terræn og her sætter nogle punkter i form at leca blokke. Disse kan med fodel placeres på nogle 40x40 eller 50x50 fliser. Af punkter vil jeg skære det ned til 5 stk.

Overskuelig løsning! Meget tiltalende! Og tak for skitsen! Vi snakker vel hul lidt større end fliserne, ikke? Men hvor dybt skal det ned? 50 cm? 100 cm? Mere? (Som nævnt andetsteds frygter jeg nemlig ganske mange store rødder i jorden  så gravearbejdet kan vise sig ret besværligt.)

 

Jeps.
Jeg har selv anvendt dem til et hønsehus på 3x6 m (10 stolpesyd) Et brændeskur på 3x3 m (8 stolpespyd) Samt et redskabsskur på 2x4 m (6 stolpespyd) Alle stolpespyd sat efter en snor. Alle udhuse er med hævet bræddegulv.

Ps.

Eneste hage ved stolpespyd er hvis de rammer en stor sten - så kommer man ikke videre i bedste fald går de skævt i jorden.

Du skal ikke banke direkte på stolpespydene - du bør save en passende klods af en stolpeende der passer ned i stolpespydet og så slå på denne med en mukkert.

Alternativ, du samler både stolpe og stolpespyd i en, anvender en stor pælehammer, en stol til at stå på og hammer/driver stolpespydet i jorden.

Bare muldlaget væk, så du er nede ved det lag du skriver indeholder en del ler.
Og komprimer stabilgruset, det klarer du nemt med en brolæggerjomfru.
En leca sten måler 19x19x49 så dine fliser skal helt have denne størrelse og større. Og jo du behøver ikke grave mere jord væk end fliserne fylder.

Selv om dit hus er gammelt og vaklende.. så er det nu ikke farligt at skrue det sammen med det nye.. tvært imod stabiliserer det jo :-)

MVH Njord

MVH Njord

Principielt så koster lav det selv arbejde ingenting, så det er kun materialer der koster. Og muldlaget skal jo alligevel graves væk, så skulle der komme nogle rødder så er det jo bare at save dem over uden for hullet. Det skal man ikke lade sig afskrække af, på så lille et hul. Om det tager 3 timer eller 5 timer at grave ud er vel ligegyldig.

Det med teltet var ikke et forslag, men bare en måde at fortælle min version af  midlertidig og permanent.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Der er yderligere 2 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis